Šport
22 ogledov

Nemški odbojkarji brez interneta

Odbojka nemška reprezentanca Profimedias
Trener nemške odbojkarske reprezentance Vitali Heynen igralcem prepovedal uporabo interneta v času priprav na svetovno prvenstvo.

V sodobnem svetu si le še redko kdo lahko predstavlja življenje brez tehnoloških pripomočkov in brez spleta. A je mogoče preživeti tudi, če nisi nenehno priklopljen na internet - to je tudi moto nemškega selektorja odbojkarske reprezentance Vitala Heynena. Zato je svojim izbrancem med pripravami na evropsko prvenstvo prepovedal uporabo spleta.

"Rad bi, da igralci v tednu priprav premislijo o odbojki, življenju in se bolje spoznajo," je pred začetkom sklepnega dela priprav Nemčije v Kienbaumu dejal belgijski strateg. Da bi te zamisli lažje uresničili, igralci ne bodo smeli uporabljati spleta, lahko pa se bodo posvetili branju, saj bodo imeli na voljo veliko knjig. Poleg tega je selektor strogo prepovedal še sladkarije, odbojkarji pa bodo morali zjutraj vstajati ob sončnem vzhodu. Odbojkarjem pa se poleg napornih priprav v dvorani in treningov za moč obeta še učenje sprostitvenih tehnik in meditacije.

Odbojkarji bržčas ne bodo navdušeni nad takšno taktiko, kar trener tudi pričakuje: "Videti so kar dobre volje, naslednji teden sledi maščevanje," je na družabnem omrežju odgovoril na zapis s sliko nasmejanih nemških odbojkarjev med prvim delom priprav v Berlinu.

Nemci, tretji z zadnjega svetovnega prvenstva 2014, pa imajo dober razlog za takšne špartanske sklepne priprave, saj v vodstvu zveze ne skrivajo želje, da bi se v Bolgariji povzpeli na evropski vrh.

Nemški odbojkarji bodo na EP, ki se v Italiji in Bolgariji začenja 9. septembra, v predtekmovalni skupini A igrali s Češko, Nizozemsko in Bolgarijo. V drugem delu tekmovanja pa se bodo morda pomerili tudi s Slovenijo, ki bo svoje tekme skupine C igrala v Varni proti Belorusiji, Poljski in Belgiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.