Šport
28 ogledov

Nenadna smrt košarkarja šokirala svet

san antonio žoga EPA
V 52 letu starosti je v sredo umrl ameriški košarkar Jerome Kersey, ki je večino kariere igral za portlandsko ekipo Trail Blazers.

Po poročanju lokalnega časnika The Oregonian vzrok prehitre smrti zvezdniškega košarkarja še ni znan. Okoliščine, povezane z zadnjimi trenutki življenja v Oregonu zelo priljubljenega košarkarja, so zavite v tančico skrivnosti. Po interventnem klicu so v sredo popoldne na njegov dom v kraj Lake Oswego prispeli gasilci, ki so Kerseyja tudi prepeljali v bolnišnico v Tualatinu, kjer je pozneje umrl.

Le dan pred tem je v imenu svoje ekipe govoril na prireditvi "Mesec zgodovine temnopoltih" na srednji šoli Madison High School, ob njem pa sta bila tudi nekdanja igralca Blazerjev Terry Porter in Brian Grant.

Lastnik šampionskega prstana

Kersey je bil pomembni del svoje ekipe, katero je zastopal kar 11 sezon. Medtem ko je v ligi NBA igral 17 sezon. Svojo bleščečo kariero v severnoameriški košarkarski ligi je začel v poznih osemdesetih in zgodnjih devetdesetih pri Portlandu, s katerim je dvakrat v letih 1990 in 1992 nastopal v finalu lige NBA. Preden je postal profesionalni igralec, je igral v Virginiji za svojo fakulteto Longwood College. Z dobro kondicijo in trdim delom se je prelevil v košarkarja, ki je največji uspeh doživel z osvojenim šampionskim prstanom. Leta 1999 je bil član šampionske ekipe San Antonio Spurs, ki je osvojila naslov prvakov.

Zapisan v zgodovino Portlanda

Košarkar je dosegel več mest na lestvicah desetih najboljših posameznikov v zgodovini Portlanda. Je peti uvrščeni z največ doseženimi točkami, tretji v skokih, tretji v ukradenih žogah, šesti v blokadah in osmi v asistencah. Le Clyde Drexler je za Blazerje igral večkrat kot Kersey.

Na tekmah v 17 sezonah je povprečno dosegal 10,3 točke in 5,5 skoka, po Portlandu je igral za Golden State, Los Angeles Lakers, Seattle, San Antonio in Milwaukee. Tekmovalno pot je sklenil leta 2001.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.