Svet
16 ogledov

Nenavadna kazen za pijane voznike

tajska K. Š.
Voznike, ki jih bo policija pijane ujela za volanom, bodo na Tajskem kaznovali z družbenokoristnim delom, ki ga bodo morali opraviti v mrtvašnici.

Gre za del novih ukrepov, ki jih je sprejela tajska vlada, da bi tako izboljašala črno statistiko mrtvih na svojih cestah. Upajo, da se bodo s pomočjo tega ukrepa vozniki bolj začeli zavedati dejstva, da lahko vožnja v pijanem stanju nekoga ubije. Letno v prometnih nesrečah na Tajskem umre kar okrog 24 tisoč ljudi, eden najpogostejših vzrokov nesreč pa je ravno vožnja v opitem stanju.

"Tudi že prej smo pijane voznike kaznovali z družbenokoristnim delom, ki pa so ga opravljali v bolnišnicah. Menimo, da bo delo z mrtvimi pri prekrškarjih delovalo v večji meri. Verjamemo, da bodo na ta način dobili jasnejšo sliko, kakšne so lahko skrajne posledice vožnje v pijanem stanju," je povedal Nontajit Netpukkana z notranjega ministrstva.

Odločitev je tajska vlada objavila pred tridnevnim obeleževanjem tajskega novega leta, ki se pogosto sprevrže v večdnevno pijančevanje.

Komentarjev 1