Magazin > VIP
106 ogledov

Nenavadne zadnje želje slavnih

Philip Seymour Hoffman FameFlynet
David Bowie si je zaželel, da njegov pepel raztresejo na Baliju, in sicer med budističnim ritualom. Pevec ni edini, ki je imel pred smrtjo nenavadno željo.

Philip Seymour Hoffman
Igralec Philip Seymour Hoffman je v oporoki zapisal, da si želi, da bi njegovi otroci odraščali v New Yorku, Čikagu ali San Franciscu. Če to ni mogoče, naj vsaj dvakrat na leto obiščejo ta mesta, da bi bili "izpostavljeni tamkajšnji kulturi, umetnosti in arhitekturi.“

Elizabeth Taylor
Igralka Elizabeth Taylor je do potankosti načrtovala tudi svoj pogreb. Želela je, da bi njena krsta prišla s 15-minutno zamudo, eden od žalujočih pa je moral na glas povedati: "Še na lastni pogreb je hotela zamuditi.“

Adam Yauch
Glasbenik Adam Yauch (Beastie Boys) je v svoji oporoki zapisal, da njegove glasbe, imena ali fotografije ne smejo uporabiti v oglaševalske namene. Umrl je leta 2012.

Dusty Springfield
Britanska pevka Dusty Springfield, znana tudi po hitu “Son of a Preacher Man”, je poskrbela, da njenemu mačkonu Nicholasu tudi po njeni smrti ne bo prav nič manjkalo. Od dedičev je zahtevala, da mačka hranijo z uvoženo hrano za otroke in mu v stanovanju zgradijo dva metra visoko hiško.

Janis Joplin
Pevka Janis Joplin naj bi svojo oporoko spremenila tik pred smrtjo. Za 200 prijateljev je organizirala žurko v svojem najljubšem lokalu v mestu San Anselmo. "Da bi moji prijatelji uživali tudi po moji smrti,“ je dopisala.

Benjamin Franklin
Ameriški politik Benjamin Franklin je hčerki zapustil majhen portret francoskega kralja Louisa XVI, ki je bil okrašen z diamanti. V oporoki je Franklin hčeri prepovedal, da diamante uporabi za nakit.

Leona Helmsley
Bogatašinja Leona Helmsley je svojemu maltežanu zapustila 12 milijonov dolarjev.

Jack Benny  
Ameriški komik in igralec Jack Benny je imel od vseh zagotovo najbolj romantično zadnjo željo. Njegovi ženi so do konca njenih dni vsak dan dostavili eno rdečo vrtnico. Umrla je devet let za svojim slavnim soprogom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.