Šport
48 ogledov

Kolesar drago plačal napako prirediteljev

Steven Kruijswijk Youtube
Nizozemec Steven Kruijswijk (Lotto NL) si je v padcu na peti etapi kolesarske dirke po Španiji zlomil ključnico in končal z nastopi na letošnji Vuelti.

''Zelo me bolijo rebra in ključnica. Močno sem se zaletel v količek. Grozno je, da moram zapustiti dirko zaradi količka, ki ne bi smel biti tam. Vračam se domov. Moje sezone je konec. Po Dirki po Italiji je bil to moj drugi največji cilj in jezen sem zaradi načina, kako zapuščam Vuelto,'' je povedal Steven Kruijswijk.

Nizozemec je bil prvi, ki se je pred ciljem etape znašel na tleh, pozneje je sledil še en množičen padec. Za člana ekipe Lotto NL je bil usodne prometni količek, ki loči cesto in pločnik oziroma preprečuje parkiranje na pločniku. Med vožnjo v skupni so ga tekmeci zrinili na rob ceste, zadel je količek in grdo padel.

Za Kruijswijka je padec veliko razočaranje, saj je je upal, da se bo na Vuelti uvrstil med najboljše, potem ko je že na letošnjem Giru končal tik pod stopničkami na četrtem mestu.

Prireditelji Vuelte so se za napako že opravičili. ''Organizatorji Vuelte 2016 iskreno obžalujejo, da se je to zgodilo. Preiskava bo pokazala, zakaj ni bilo nobenega opozorila, kot smo sprva načrtovali,'' so sporočili.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.