Slovenija
16 ogledov

Neplačnikov položnic je vedno več

Alan Perc Mediaspeed.net
Visokih računov marsikdo zaradi krize ne more poravnati. Število izvršb raste.

“Za nami je težko leto. Podjetje je sicer zaključilo z okoli 300 tisoč evri dobička, vendar imamo za kar 200 tisoč evrov izvršb,” je za Žurnal24 pojasnil Alan Perc, direktor Energetike Maribor.

Počakajo nekaj mesecev

Kot je povedal, se je zaradi krize in osebnih stečajev pri njih lani povečal seznam neplačnikov za kar 50 odstotkov. To podjetje, ki skrbi za ogrevanje Mariborčanov, pošilja v teh mrzlih mesecih visoke položnice, ki pa jih zaradi socialne stiske marsikdo ne more poravnati. “Po navadi počakamo tudi nekaj mesecev, preden gremo v izvršbo. Lahko se dogovorimo tudi za odlog plačila. Ne želimo biti neprijazni do naših uporabnikov, saj se zavedamo njihove stiske,” je dodal Perc. To javno podjetje ima tudi najeto odvetniško pisarno, ki ureja izvršbe in izterjave neplačnikov, ki zamujajo s plačilom že več let. O tem, da bi tako šli tudi na ostrejšo izterjavo pri fizičnih osebah, pa ne razmišljajo.

Komentarjev 3
  • dragec 08:35 28.januar 2013.

    Prvo, zombi ti je mama, drugo predlagam, da vsi ki niso zmožni plačevati položnic iste posredujejo JJ, SDS ali ZJ .......ti so sjebali to SLO

  • recesija 23:17 27.januar 2013.

    Zombiji ne plačajo položnic, ker denar raje porabijo za nobel obleko in drage večerje v restavracijah.

  • bobr 23:14 27.januar 2013.

    Novinarji,raje vprašajte zakaj v podjetju, ki je JAVNO sploh nastaja DOBIČEK??Če pa že nastaja, jih vprašajte za KAJ se ga proabi??Ker je podjetje javno, bi bilo prav, da se ga porabi večina za znižanje stroškov za ...prikaži več prihodnje sezone.Preverite KAM SE STEKAJO DOBIČKI !Javna podjetja bi morala biti neprofitna!