Šport
22 ogledov

Nepoklicni golfist presenetil elito

Paul Dunne EPA
Dvaindvajsetletni Irec Paul Dunne je prevzel vodstvu na prestižnem odprtem prvenstvu v St. Andrewsu. Bo lahko prvič po letu 1930 British Open zmagal amater?

Potem ko je močan dež nekoliko zavlekekl prvi dan britanskega odprtega prvenstva, se sedaj napoveduje zelo zanimiv razplet. Vodstvo je namreč prevzel 22-letni Irec Paul Dunne, ki zaseda le 80. mesto v lestvici golfistov amaterjev, je presenetil konkurencu in se prebil z odličnim nastopom na prvo mesto.

Nazadnje je amater birtansko odprto prvenstvo osvojil leta 1930, po tem so ga osvojili le poklicni golfisti. Dunne je pa eno leto starejši od favorita za zmago Američana Jordana Speitha, ki je letos že osvojil ameriško odprto prvenstvo in turnir Masters.

Čeprav ostaja neverjetno, da bo lahko Dunne res osvojil British Open, ni nemogoče. Sam verjame v zmago: "Ne razumem, zakaj nekateri menijo, da ni možno, da zmagam. Zmožen sem, da igram zelo dobro in če nihče od profesionalcev ne bo pokazal svojih zmožnosti, potem lahko zmagam. Voditi pri odprtem prvenstvu je čuden občutek."


V primeru, da bi Dunno res uspelo, pa amater ne bi prejel nagrade v višini 1,8 milijona funtov (2,5 milijona evra). To bi osvojil prvouvrščeni profesionalni igralec. Dunne bi pa lahko ob zmagi nastopil na štirih glavnih odprtih prvenstvih (Masters Tournament, British Open, US Open, PGA Championship) naslednje leto. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.