Slovenija
23 ogledov

Nepovezani z več svobode

ivan simčič Anže Petkovšek
Državni zbor. Nepovezani formalno zapustili stranke, a spoštujejo programe.

"O tem nisem razmišljal, ker sem poslanec za vse ljudi v dobrem in slabem," je na vprašanje, ali bo sodeloval s koalicijo ali opozicijo, odgovoril nepovezani poslanec Ivan Simčič, ki je izstopil iz stranke Desus.

Dodal je, da se bo odločal vsebinsko in da do zdaj ni bil povabljen nikamor.

Kot je povedal predsednik vlade Janez Janša, nista bila ne Simčič ne Ivan Vogrin, nekdanji poslanec državljanske liste, povabljena na sestanek koalicijskih poslancev ta teden. Vogrin je sicer že dejal, da bo deloval po programu stranke, na listi katere je bil izvoljen. Formalno ima zdaj koalicija v državnem zboru 48 poslancev, opozicija pa 38. Še dva sta poslanca narodnih skupnosti in dva nepovezana.

Prejšnji mandat z dogovorom

V prejšnjem mandatu so nepovezani poslanci ustanovili poslansko skupino, kar je mogoče z najmanj tremi poslanci. Nekdanji vodja nepovezanih poslancev prejšnjega mandata Franc Žnidaršič je pojasnil, da so sprejeli sporazum o sodelovanju, v katerem so določili pravila, kako bodo delovali.

Dogovorili so se, da se bodo poskušali uskladiti o posameznih vprašanjih, odločitve pri glasovanjih pa bodo odvisne od vsakega poslanca. Razdelili so si tudi članstvo v odborih in komisijah, Žnidaršič pa je dodal, da je bila "v nepovezani skupini malo večja toleranca". Poudaril je: "Sam sem do zadnjega stal za programom stranke, iz katere sem izstopil."

Ob koncu prejšnjega mandata je bilo sicer nepovezanih poslancev šest, zadnja je mednje stopila Julijana Bizjak Mlakar iz poslanske skupine SD.

Komentarjev 3
  • privat 09:29 29.april 2012.

    lopove..??

  • dd 11:54 28.april 2012.

    Kaj ni pogoj za poslanca končana 5 stopnja izobrazbe? Kaj pa ima ta? Osnovno + ponaredke. Naslednič bomo volili čistilke. So tudi bolj energične in preudarne.

  • dragec 09:12 27.april 2012.

    Koga zastopata ta dva nepovezana idiota. ?