Slovenija
205 ogledov

Nepremičnine za tretjino tržne vrednosti

dražbe 123 Žurnal24 main
Sliši se skoraj nemogoče, a vendar ni – odločite se za alternativen nakup nepremičnine in se odpravite na javno dražbo. Tam lahko cene nepremičnin dosežejo samo polovico tržne vrednosti in za to ni potrebno, da ste mojster barantanja, dovolj je že nekaj osnovnega taktiziranja. Preberite si nekaj napotkov, ki vam bodo koristili ob pripravi na prvo javno dražbo!

Na javnih dražbah lahko kupite praktično vse

Stanovanja in hiše so klasika, a javne dražbe ponujajo tudi nakup poslovnih prostorov, gostinskih obratov, zemljišč in vsega, kar je neposredno povezano z nakupom in prodajo nepremičnin. In ni res, da se na javnih dražbah pojavijo samo zasežene nepremičnine, saj se po vzorih iz tujine tudi pri nas vedno bolj pogosto pojavljajo atraktivne nepremičnine, ki bi se sicer prodale po klasični poti.

Javna dražba nepremičnin prinaša številne prednosti

Nakup nepremičnine po znatno bolj ugodni ceni je samo ena izmed njih, največja prednost je transparentnost nakupa, ki je pri klasični prodaji ni. Ko kupujete preko nepremičninskega posrednika ali agencije, nikoli ne veste, pri čem točno ste: koliko neposrednih konkurentov imate (če sploh!) in koliko so oni pripravljeni odšteti. Kaj pa veste, morda se cena zvišuje samo navidezno? Pri javnih dražbah teh dvomov ni, saj so vsi interesenti hkrati zbrani, od licitacije pa lahko odstopite kadar želite.

Kdaj se nakup nepremičnine zares splača?

Počakajte na 2. ali 3. javno dražbo, saj se takrat izklicne cene spustijo bistveno pod povprečje normalnih vrednosti in nepremičnina je lahko vaša že za tretjino tržne cene, to pa je že lep prihranek! Tudi praksa kaže, da je velika večina nepremičnin prodana prav v drugem ali tretjem poskusu.

Skrite pasti javnih dražb

Če ne poznate trenutnega stanja na nepremičninskem trgu, se vam lahko zgodi, da boste nepremičnino preplačali, zato je ključnega pomena to, da se na javne dražbe nepremičnin vedno odpravite pripravljeni in informirani o splošnih cenah nepremičnin, ki so po karakteristikah podobne tisti, za katero boste licitirali.

Da boste vedno na tekočem, spremljajte portal drazbe123.com, ki ažurno objavlja seznam nepremičnin (hiše, stanovanja, poslovni prostori…) in premičnin (avtomobili, tovorna vozila, stroji…) na javnih dražbah po celotni Sloveniji. Do vseh dražb sedaj z samo enim klikom na spletnem portalu drazbe123.com.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.