Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Neregistriran povprečno 217 km na uro

Provida PU Maribor
Čaka ga kazen 1.700 evrov in devet kazenskih točk.

Mariborski policisti so pri nadzoru prometa na na avtocesti iz smeri Maribora proti Tepanjem. "Okrog 10.55 so z vozilom z vgrajenim sistemom Provida 2000 izmerili hitrost 43-letnemu vozniku osebnega avtomobila SAAB 95 iz okolice Ljubljane," je pojasnil Bojan Kitel s PU Maribor. "Ugotovili so, da je na avtocesti izven Slovenske Bistrice, kjer je hitrost vožnje omejena na 130 kilometrov na uro na razdalji 1.078 metrov vozil s povprečno hitrostjo 217,29 kilometrov na uro."

Saab 9-5 | Avtor: Wikimedia/M 93 Wikimedia/M 93
Policisti so ugotovili tudi, da je voznik vozil neregistriran osebni avtomobil. Z vozila so odvzeli registrske tablice in vozniku na kraju izdali plačilni nalog. Predpisana sankcija za ugotovljeni prekršek prekoračitve hitrosti je globa v višini 1.200 evrov in 9 kazenskih točk, za neregistriran  osebni avtomobil pa globa v višini 500 evrov.

Na cestah izredno redek gost 

Dogodek je še toliko bolj zanimiv, saj je saab 9-5 izjemno redek, v Sloveniji jih je registriranih "za eno mizarjevo roko". Izdelovali so ga le med 2010 in 2011, ko je švedski Saab zaradi težav, ki so se nato končale z likvidacijo, končal proizvodnjo po vsega 11.280 izdelanih primerkih. Švedi so predstavili tudi karavansko različico, ki pa je nikoli niso pričeli serijsko izdelovati.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.