Šport > Nogomet
58 ogledov

Neslavni rekord Bayerna

hoffenheim bundesliga EPA
Nemški nogometni prvak Bayern zbira rekorde vseh vrst, na zadnjega pa v bavarski prestolnici ne bodo prav posebej ponosni.

Na tekmi nemške Bundeslige proti Hoffenheimu je bavarski nogometni velikan prejel gol že po devetih sekundah, kar je izenačenje najhitreje prejetega zadetka v zgodovini nemškega prvenstva.

Bayern, ki je v prvem krogu odpihnil Hamburg s 5:0, si je takoj na začetku dvoboja s Hoffenheimom privoščil hudo napako, darilo Davida Alabe pa je izkoristil Kevin Volland in premagal Manuela Neuerja.

Vodstvo tekmovanja je že potrdilo, da je 48.683. gol v zgodovini nemške lige izenačenje najhitreje doseženega zadetka. Podobno hiter je bil lani Karim Bellarabi (Leverkusen), dve sekundi več pa so za zadetke potrebovali Giovane Elber (Bayern) januarja 1998, Ulf Kirsten (Leverkusen) marca 2002 in Paul Freier (Bochum) maja 2003.

Tekma drugega kroga Bundeslige se je sicer končala z zmago bavarskega kluba (2:1). Za izenačenje je v 41. minuti poskrbel Thomas Müller, končni izid pa je ob izteku rednega dela postavil Robert Lewandowski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.