Slovenija > Črna kronika
182 ogledov

Nesreča na višnjegorskem klancu

Nesreča na dolenjski avtocesti
1/11
PGD Grosuplje
Grosupeljski gasilci so prvi posredovali v prometni nesreči, v kateri je imel voznik neverjetno srečo v nesreči.

Nesreča na dolenjski avtocesti | Avtor: PGD Grosuplje PGD Grosuplje
"Nekaj minut po 19. uri v torek smo posredovali pri prometni nesreči. Na kraj smo prispeli skupaj z zdravstveno ekipo iz Grosuplja," pove Luka Furlan, član PGD Grosuplje, vodja intervencije. "Hitro smo opravili ogled, stabilizirali vozilo, ponesrečencu namestili vratno oporo in začeli s tehničnim posegom," pojasnjuje. Voznik je bil pri zavesti, njegove poškodbe so bile glede na prizor oziroma poškodbo vozila skoraj zanemarljive. "Kot smo pozneje izvedeli s strani zdravnikov, naj bi imel le zlom golenice in gležnja," pravi Furlan.

Grosupeljskim prostovoljnim gasilcem so se pridružili še njihovi poklicni kolegi iz Ljubljane. Žal so pri svojem delu vajeni zvite pločevine, vsi pa so se strinjali, da je imel voznik te nesreče izredno srečo.

Na svoji poti proti Novemu mestu se je namreč zaletel ob obcestni drog z merilno postajo, ki je njegov sedež ob trku zgrešil dobesedno le za nekaj centimetrov. "Kot so ugotovili policisti na mestu nesreče, je do trka prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika," o vzroku nesreče pove Nataša Pučko z ljubljanske policijske uprave.

barbara.barbic@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • puksicd 11:59 29.maj 2015.

    Bemwiot! Dobro, da je preživel, ampak - bedak za volanom. Tako silovita nesreča se ob normalni vožnji ne zgodi.

  • police 22:21 28.maj 2015.

    zakaj nikoli ne napišejo starost voznika!??

  • zdrej 12:19 28.maj 2015.

    Upam pa da so mu tisti v modrem in rdečem napisali pozdrave s cenikom.