Slovenija > Črna kronika
155 ogledov

Predor Kastelec: usoden trk v odstavno nišo

požar v predoru Kastelec
1/2
Žurnal24 main
V predoru Kastelec na primorski avtocesti se je vozilo zaletelo v odstavno nišo in zagorelo. Ena oseba je umrla.

"V predoru se je eno vozilo zaletelo v odstavno nišo. Gasilci se sedaj prebijajo v predor, vse je zakajeno," so za zurnal24.si povedali na PU Koper okoli 16. ure.

Po podatkih Gasilske brigade Koper se je vozilo  zaletelo v prvi odstavni niši predora in je nato zagorelo.

V koprskem klicnem centru uprave za zaščito in reševanje so za STA kasneje povedali, da se je nesreča zgodila okoli 15.30 in da so gasilci požar že pogasili.

Voznik Audija TT se je na poti proti Kopru zaletel v odstavno nišo, sporočajo s policijske uprave Koper. Identiteta voznika za zdaj še ni znana. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo.

V predorih posebne zaščite

Če drži, da se je vozilo v odstavno nišo zaletelo namerno, je to že tretji takšen primer na primorski avtocesti v zadnjih mesecih.

Kot so za Žurnal24 povedali pred dnevi, so se na Darsu prav zato, ker so opazili, da so se pojavili primeri namernega zaletevanja v odstavne niše v tunelih, odločili, da bodo v novem tunelu Markovec odstavne niše zavarovali s  posebnimi jeklenimi varovalnimi ograjami, ki bodo postavljene pod kotom.

Poveljnik gasilske operative Koper Denis Glavina je sicer ob tej informaciji ocenil, da samomorov v tunelih te ograje ne bodo preprečile, saj je lahko usodna hitrost že 50 kilometrov na uro, da pa bodo lahko delovale psihološko in koga morda od namere odvrnile.

Opozoril je tudi, da so razmere za gašenje v predoru ob nesreči izjemno zahtevne, saj se lahko v nekaj minutah temperatura povzpne na tisoč stopinj. Gasilska brigada Koper ravnokar za delo v predorih usposablja šest novih kolegov, še šest pa se jim bo, posebej zaradi predorov, pridružilo prihodnje leto.

Sicer pa je bila na magistralni cesti do obale zaradi zaprtja prometa popoldne kar precejšnja gneča, voznike so namreč opozarjali, da naj avtocesto v smeri proti Kopru zapustijo na izvozu za Kozino.

Pa tudi v smeri proti Ljubljani je bila gneča, saj so številni lep dan izkoristili za izlet na Obalo, nazaj pa so se morali delno vračati po stari cesti.

Komentarjev 17
  • belic 16:46 27.marec 2012.

    zadrzi bedne komentarje zase , pomisli raje kko je druzini oz kko bi bilo tebi !!!!!

  • Žurnalček 00:21 27.marec 2012.

    Res ni imel posluha za reveže. !

  • shotgun 00:13 26.marec 2012.

    ma dj no. a ni mogu človk pridt po mojga reno 5 pa men dt audi TT.