Slovenija > Črna kronika
80 ogledov

Nesrečna smrt 14-letnega fanta

Nesreča kolesarja Profimedias Fotografija je simbolična.
V soboto okrog poltreh je na regionalni cesti Logatec - Vrhnika prišlo do tragične prometne nesreče, v kateri je življenje izgubil najstnik.

Kot danes poroča PU Ljubljana, je do nesreče prišlo v bližini naselja Gabrče. 60-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Logatca proti Vrhniki; pri omenjenem naselju je dohitel tovorno vozilo in ga začel prehitevati preko dvojne kombinirane črte (V-8).

"Med prehitevanjem je na nasprotnem smernem vozišču trčil v 14-letnega kolesarja, ki je ravno v tem trenutku izpred tovornega vozila pravilno zavijal levo proti naselju Gabrče," danes potrjuje Nataša Pučko z ljubljanske policijske uprave. 

Kolesarja je odbilo levo na travnik, osebni avtomobil pa je zapeljal levo na zaščitno ograjo, od koder se je prevrnil na stran. Kolesar je bil v nesreči tako hudo telesno poškodovan, da je kasneje v UKC Ljubljana umrl.

O vseh ugotovitvah in okoliščinah prometne nesreče bo obveščeno pristojno tožilstvo.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 17
  • Žurnalček 00:14 06.julij 2016.

    Pa še nekaj , jaz sem kolesar , ne tisti z kanto mleka na balanci ampak z karbonskim dirkalcem Wilier in po tem klancu dol leti odvistno kolko se odprem od 50-60km/h. Nikoli mi pa ne bi padlo na ...prikaži veča pamet narediti to , kar je naredil nesrečni fantič. Pač ni imel šoferskega izpita niti prakse , da bi se zavedal , kako nevarno je njegovo pravilno zavijanje !

  • Žurnalček 00:08 06.julij 2016.

    Na Brezovici je še sedaj pesek od zimskega posipavanja !

  • Žurnalček 00:06 06.julij 2016.

    Če je dvojna neprekinjena , potem je krivda deljena !