Šport > Nogomet
19 ogledov

Nesrečni Iker skrival tudi težave s staršema

iker casillas Reuters
Španski dnevnik El País je v petek razkril zanimivo zgodbo iz ozadja, ki je bila ena ključnih v (ne)srečnem letu 2013 za španskega vratarja Ikerja Casillasa.

Ovacije, ki jih je dobil v zadnjih minutah tekme Lige prvakov proti Copenhagnu, so simbolično zaključile leto vzponov in padcev za Ikerja Casillasa. Po tem, ko se je kapetan Real Madrida resneje poškodoval in pod Joséjem Mourinhom prvič spoznal življenje na klopi, ga je v zasebnem življenju z nosečnostjo razveselila dolgoletna partnerica Sara Carbonero.

Tudi nova sezona kapetanu španske reprezentance v Madridu ni prinesla nasmeška, novi trener Carlo Ancelotti ga je tako kot Mourinho posadil na klop, ob povratku v postavo pa se je Casillas, ki bo ekskluzivno branil le v Ligi prvakov in pokalu, takoj na prvi tekmi v Istanbulu za nameček še poškodoval.

"Od slave do blata v nekaj sekundah"

"Vratarji so nogometaši, ki igrišče dojemajo z največ vraževerji. Osamljenost med vratnicami je polna 'tikov' in manij. Počutijo se, kot da jih opazujejo bolj kot njihove soigralce. Od slave do blata gredo v le nekaj sekundah, ki jih ločijo od uspeha in poloma. Iker Casillas to dobro ve," piše El País.

"Samo tri obrambe v zadnjih minutah tekme s Copenhagnom prejšnjo sredo v Ligi prvakov so bile dovolj, da je vratar Real Madrida in španske reprezentance začel videvati luč na koncu tunela, ki se je vlekel osem mesecev. V tem težkem času je trpel za fizičnimi težavami zaradi poškodbe roke, konfliktov v klubu, sporov s Joséjem Mourinhom, izgubljenim mestom v prvi postavi in poleg tega še velikimi nesoglasji s starši, ki jih je izplačal z več milijoni evrov."

Vlagali v nepremičnine

Le teden dni pred poškodbo roke januarja letos je Casillas izplačal delež očeta Joséja Luisa Casillasa in mame Maríe del Carmen Fernández, ki sta ga imela v družbi Ikerca S.L., ki je od leta 2000 upravljala s poslovanjem enega najboljših vratarjev na svetu.

Casillas je pri 32 letih namreč menil, da je čas, da prevzame poslovanje v svoje roke, odločitev pa je sprejel že v času zadnjega evropskega prvenstva. Uradna potrditev je prišla januarja letos. Premoženje Ikerca S.L. ocenjujejo na 13.126.299,38 evrov, prek nje pa je Casillas s starši veliko vlagal v nepremičnine predvsem z denarjem, ki ga dobi po zaslugi trženja svoje podobe.

Zgodba mnogih nogometašev

"V teh osmih mesecih, v katerih je bil ločen od zelenice, najprej zaradi poškodbe, nato pa še zaradi odločitve trenerja, je nogometaš trpel še to kalvarijo: s starši se je pogajal za odhod iz družbe," še dodajajo španski kolegi, ki menijo, da je to zgodba mnogih nogometašev.

Ti namreč v mladih letih prepustijo zastopanje staršem, saj gre takrat zgolj za upanje, da jim bo (morda) uspelo v svetu nogometa. Ko jim tudi zares uspe, se starši spremenijo v njihove menedžerje v upanju, da priliv ne bo usahnil. Opustijo redno službo in se posvetijo življenju svojega otroka.

Grožnje s tožbami, starša brez vstopnic

"Uspeh njihovega otroka je prav tako njihov uspeh, njegova dediščina pa se dojema kot družinsko premoženje. Konflikti velikokrat nastanejo, ko se želijo osamosvojiti. Primer Casillasa je poseben, ker gre za veliko zvezdo z veliko dediščino," poroča Mábel Galaz v El Paísu.

Španski vratar naj bi dolgo časa skušal skriti družinske težave, kar pa po več mesecih ni bilo več mogoče. Prišlo je celo do groženj z milijonskimi tožbami, odnos pa naj bi se tako poslabšal, da starša nista več dobivala vstopnic za tekme svojega sina, ki jih klub nameni družinam vseh članov moštva. Casillasov oče je zato večkrat gledal tekme zgolj kot povabljenec predsednika Florentina Péreza, s katerim se legendarni vratar (tudi zaradi tega?) ne razume najbolje, Pérez pa ga je v zadnjem času tudi javno okrcal, češ da ekipi včasih "ne pomaga najbolj".

Dobila 40 % vrednosti in nepremičnine

Oče vratarja je v neuradnem pogovoru za El País, ki je z njim v kontakt stopil glede objave zgodbe o sinu, dejal, da je ponosen na svoje delo v podjetju, zdaj pa da se veseli tega, da bo spet lahko le oče. Predstavnik nogometaša Carlo Cutropia je za dnevnik povedal, da bo za njegovega klienta najbolje, da "obrne stran" in nadaljuje s kariero, potem ko je staršema izplačal 40 % vrednosti družbe (nekaj več kot pet milijonov evrov) in jima predal nekaj nepremičnin.

Casillas Carbonero otrok nosečnost nosečnica Real Madrid | Avtor: Instagram Instagram
"Casillas nima več težav s starši. Problem je rešen," je za El País povedala neimenovana oseba iz najintimnejšega kroga priljubljenega vratarja, ki je pred dnevi na Instagramu objavil fotografijo z nosečo zaročenko in pripisal zgolj: "Srečen."

Želi si konec na Bernabéuu

Prihod prvorojenca ali prvorojenke, ki ga/jo s televizijsko voditeljico Carbonerovo pričakujeta ob koncu letošnjega leta, je bil ena redkih svetlih točk nesrečnega Casillasa v letu 2013, ki ga zlepa ne bo pozabil.

"Osem mesecev brez igranja je veliko časa. Težko je ponovno doživeti te občutke, bil sem malce nervozen. Bilo je težko obdobje za vse, tudi zame, ampak nič zato. Smo starejši in kar se je zgodilo, je zgodovina. Potrebno je razmišljati o prihodnosti, to je najpomembneje. Športno pot si želim končati tukaj," je po tekmi s Copenhagnom na Bernabéuu dejal Casillas. 

Njegova zaročenka je pred časom sicer enigmatično dejala, da ne ve, kje se bo rodil njun prvi otrok, a je zdaj že jasno, da se bo to zgodilo v kliniki Rúber Internacional v Madridu, porod pa bo nadziral doktor Luis Ignacio Recasens, ki je na svet spravil Leonorja in Sofío španske princese Letizie, pred dvema mesecema pa je stal ob strani igralki Penélope Cruz, ki je povila hčerko Luno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.