Avto
90 ogledov

Neumann Oplovo strelo menja za Audijeve štiri kroge?

Karl Neumann Opel EPA
Pri Oplu so potrdili, da je odstopil njihov generalni direktor Karl-Thomas Neumann, ki je znamko popeljal skozi eno najbolj turbulentnih obdobij v zgodovini, ki se zaključuje s prehodom znamke pod koncern PSA. V ozadju vse močnejše špekulacije, da se mu obeta vodilno mesto v Audiju.

Karl-Thomas Neumann je vodil Opel od marca 2013, vse od takrat pa je skušal popraviti podobo te nemške znamke, ki se je v tistih časih zaradi nedobičkonosnosti spopadala z velikimi težavami in celo možnostjo bankrota. 

Pod Neumannovim vodstvom so pri Oplu strnili vrste in dali na trg nov rod modernih in učinkovitih vozil, kot sta astra in insignia, prav tako so se močneje povezali s koncernom PSA. In prav Francozi so pred meseci pričeli postopek odkupa Opla od ameriškega koncerna GM, ki še ni zaključen, napoveduje pa nadaljno konsolidacijo znamke in tesno navezo s Peugeotom in Citroënom.

Zelo naj bi si ga želeli pri Audiju

Danes 56-letni Neumann se je v preteklosti že kalil na vodstvenih položajih v Volkswagnovih izpostavah in v Continentalu, sedaj pa je očitno pred najbolj prestižno funkcijo v karieri. Reuters je namreč poročal, da si ga zelo želijo nazaj pri koncernu VW in sicer bi ga postavili na samo čelo Audija, kjer bi zamenjal Ruperta Stadlerja. Ta se je v zadnjih tednih znašel pod vse hujšim pritiskom zaradi razširitve afere Dieselgate na Audijeve modele, potem ko je postalo jasno, da so tudi pri Audiju zelo razširjeno uporabljali prikrite naprave za ponarejanje emisij pri svojih močnejših motorjih.

Neumann sicer ostaja v ožjem Oplovem vodstvu do konca prevzema s strani PSA, kar naj bi trajalo še nekaj mesecev. Na mestu generalnega direktorja ga bo nadomestil sedanji finančni šef Michael Lohscheller.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.