Slovenija
20 ogledov

Neuradno: Janša ne bo prišel sam

Slovenija 24.11.11, janez jansa, sds, intervju, foto: nino verdnik Nino Verdnik
Predsednika Slovenske demokratske stranke Janeza Janšo bodo, po naših informacijah, v petek pripeljali v parlament.

Obsojeni šef Slovenske demokratske stranke (SDS) Janez Janša, ki že dober mesec v zaporu na Dobu prestaja kazen zaradi koruptivnosti, bo po naših informacijah v petek prisoten na ustanovni seji novega sklica državnega zbora. Tja je vabljen kot nedavno izvoljeni poslanec SDS, za kar ga morajo zdaj še uradno potrditi. Z Doba ga bodo, neuradno, pripeljali pravosodni policisti.

Zaenkrat še ni znano, kdaj točno se je vodstvo zapora oziroma uprava za izvrševanje kazenskih sankcij (URSIKS), ki je pristojna za nadzor nad dogajanjem v zaporih po državi, odločila, da Janšo v petek odpeljejo v Ljubljano. Njihova pojasnila namreč še pričakujemo. Med drugim bodo na URSIKS predvidoma pri tem pojasnili, ali in kdaj jih je Janša zaprosil, naj mu v petek dovolijo izhod oziroma naj ga takrat vsaj odpeljejo in spremljajo v parlamentu.

Kot pa opozarjajo poznavalci razmer v zaporih, Janši prostih izhodov iz zapora še ne bodo dovolili. Tega namreč, tako poznavalci, praviloma še niti ne smejo, ne glede na to, da Janša že praktično od začetka kazen prestaja na odprtem oddelku zapora, kjer sicer res velja milejši režim prestajanja kazni. Obsojeni namreč pogoje za proste izhode izpolni šele, ko odsluži eno petino celotne kazni.

Komentarjev 21
  • ARBAJTER 02:29 24.avgust 2014.

    Kakorkoli, Janša bo hitro zunaj in z primerno visoko odškodnino za odvzeto prostost. To bi moralo biti zdaj počasi jasno tudi ta-levim. Upam, da bodo sodniki, ki so potrdili sodbo sestavljeno iz megle, to svoje sramotno početje plačali iz svojega ...prikaži več žepa in ne iz davkoplačevalske malhe. Prav bi bilo, da se tudi to enkrat zgodi, da se sodstvo enkrat prične resno obnašati.

  • Senior 17:41 31.julij 2014.

    Vlada ljudstvo in ne kriminalci....!

  • Senior 17:37 31.julij 2014.

    4krogci, mi živimo v Sloveniji. Ali si to pozabil? Pri nas ne veljajo mednarodne norme o kriminalcih!