Avto
37 ogledov

Tudi uradno: Jeremy Clarkson odpuščen!

Jeremy Clarkson Profimedias
Jeremy Clarkson je odpuščen, so potrdili na BBC-ju. Oddaja Top Gear za zdaj ostaja. Odpuščenemu voditelju pa zdaj grozi aretacija - policija namreč zahteva podrobnosti notranjega nadzora o Clarksonovem napadu na producenta.

BBC kljub silovitemu pritisku javnosti in dejstvu, da si je oddajo Top Gear brez Jeremyja Clarksona le težko predstavljati, očitno ni bil pripravljen spregledati zadnjega greha, ko je "Jezza" fizično napadel člana snemalne ekipe, po doslej znanih podatkih iz precej banalnega razloga. 

Na popoldanski tiskovni konferenci je sam vrhovni šef BBC-ja Tony Hall sporočil novico, da se morajo Clarksonu zahvaliti za vse, kar je storil za izjemno popularni šov in celotno medijsko hišo, a da takšnega obnašanja ne morejo tolerirati.

"Z veliko užaloščenostjo sem moral danes Jeremyju Clarksonu sporočiti, da BBC z njim ne bo obnovil pogodbe. Odločitev ni bila lahka, za to sem se odločil po tehtnem premisleku vseh dejstev in potem, ko sem se osebno srečal tako s Clarksonom kot Oisinom Tymonom," je dodal Hall.

Leta 2016 na sporedu prenovljena oddaja "Top Gear"

Hall je v nadaljevanju dejal, da bodo sedaj pri BBC "prenovili" oddajo Top Gear za leto 2016. "To bo velik izziv in nima smisla, da se pretvarjamo drugače."

"Z mojega vidika je bila meja prekoračena. Ne moremo imeti različna pravila za različne kategorije ljudi," je odločitev pojasnil Hall in še poudaril: "Odločitev ne nikakor ne sme preusmeriti poznornosti od dosežkov, za katere je na BBC zaslužen Clarkson. Od nekdaj sem bil njegov velik oboževalec, predvsem sem rad spremljal njegovo delo."

Kaj so ugotovili v notranji preiskavi?

V notranji preiskavi je bilo ugotovljeno, da so Clarkson in ekipa, doslej ena najbolje plačanih BBC-jevih zvezd, po nekaj kozarčkih z veliko zamudo prišli v hotel, tam pa so Clarksonu zaradi pozne ure postregli le s hladnim menijem. Zato se je znesel nad Oisonom Tymonom ter ga najprej dlje časa verbalno napadal, nato pa se ga lotil še fizično. Takrat so posredovale "priče" in Clarksona ločile od žrtve, da se je pomiril. "Kričanje je bilo slišati celo v spalnice hotela," je ugotovila preiskava.

Naslednji dan je Clarkson sam obvestil vodilne v BBC-ju o dogodku, oddaja pa je bila takoj postavljena na hladno. 

Daily Telegraph je sicer v torek zvečer objavil vest, da bo moral Clarkson zapustiti BBC, saj da je notranja preiskava prišla do zaključka, da je na začetku marca po dolgem snemalnem dnevu najprej 20 minut verbalno napadal producenta Oisina Tymona, nato pa nadenj planil ter ga še pol minute fizično "obdeloval".

Na BBC so sicer pozno sinoči v odziv na navedbe Telegrapha sporočili, da odločitev še ni uradno sprejeta.

Jeremy Clarkson je še dopoldne tvitnil: "Samo da boste na tekočem, še nič ne vem."

Zamenjava Evans, Clarkson na Netflixu?

Kakšna bo usoda Top Geara, je v tem trenutku še težko napovedati. Čeprav se je sprva namigovalo, da je BBC pripravljen odprodati franšizo, pa je zaradi velike popularnost to malo verjetno. Tako naj bi v zadnjih dneh intenzivno nagovarjali Chrisa Evansa, priljubljenega radijskega voditelja in velikega zbiralca avtomobilov, če bi nadomestil "Jezzo", a naj bi jih po pisanju Telegrapha Evans sprva zavrnil. Pri BBC-ju pa so vztrajni ...

PREBERITE ŠE

Ostaja tudi vprašanje, kaj se bo zgodilo z Jamesom Mayjem in Richardom Hammondom, katerima se prav tako v kratkem izteče veljavnost pogodbe za sodelovanje pri oddaji. Isti medij pa že navaja tudi, da naj bi bil Clarkson blizu podpisa pogodbe za oddajo z ameriškim internetnim ponudnikom Netflix. Clarkson je namreč globalna zvezda, saj zgolj britansko različico Top Geara predvajajo v kar 170 državah po svetu, spremlja pa jo okoli 350 milijonov ljudi.

Več vsebin z avtomobilističnega področja tudi na forumih Med.over.net.

Komentarjev 2
  • KOJAK 07:27 26.marec 2015.

    ITAK folk pa paniko zganja zaradi nekega voditelja...narobe svet.

  • marabunta 18:13 25.marec 2015.

    ko si domišljaš, da si vsemogočen in edini......vsakdo je nadomestljiv