Slovenija
23 ogledov

RTV Slovenija: Pirc Musarjeva ni nova direktorica

<slovenija> 28.01.09 Natasa Pirc Musar, okrogla miza Gospodarske zbornice Saša Despot
V javnosti je zaokrožila novica, da naj bi višje sodišče ugodilo pritožbi Nataše Pirc Musar, in jo imenovalo za direktorico RTV Slovenija.

"Odločitve še nisem dobila, zato je ne morem komentirati," poročanje novinarja Bojana Požarja na Twitterju komentira Pirc Musarjeva.

Nataša Pirc Musar je v zvezi s postopkom imenovanja generalnega direktorja RTV Slovenija sprožila več sodnih postopkov na več sodiščih, a v nobenem ni uspela. Leto dni po zapletih pri imenovanju generalnega direktorja so z RTV sporočili, da so prejeli še sodbo Delovnega in socialnega sodišča, ki je zahtevek Pirc Musarjeve v celoti zavrnilo.

Nad informacijami je presenečena tudi Pirc Musarjeva, njen odvetnik jih zdaj preverja na sodišču.

RTV: Marko Fili je zdaj vršilec dolžnosti direktorja

Nataša Pirc Musar s sodbo ni bila potrjena za generalno direktorico, poudarjajo na RTV Slovenija: "Po proučitvi sodbe Višjega delovnega in socialnega sodišča smo ugotovili, da je bil sklep o imenovanju Marka Fillija za generalnega direktorja RTV Slovenija sicer res razveljavljen, sodišče pa ni postavilo Nataše Pirc Musar za generalno direktorico."

RTV Slovenija še naprej deluje normalno, zagotavljajo, saj je sodišče vzpostavilo stanje na dan pred imenovanjem.

Marko Filli je torej odslej v.d. generalnega direktorja, dokler programski svet ne določi morebitnega novega v.d. generalnega direktorja. Naslednja seja programskega sveta bo v ponedeljek, 9. maja 2016.

Kako se je zaplet začel?

Nekdanja informacijska pooblaščenka Pirc Musarjeva je bila aprila 2014 sprva izbrana za generalno direktorico RTVS, a so pozneje programski svetniki sklenili, da bodo glasovali ponovno.

Kmalu se je namreč izkazalo, da programski svetnik Matjaž Sterže ne bi smel biti na tej funkcij, saj je bil leta 2010 član sveta Zaresa, zakon o RTV pa takšno članstvo izrecno prepoveduje.

Programski svet je zato obnovil postopek glasovanja, a le za novega generalnega direktorja, ko sta se v zadnji krog uvrstila sedanji direktor Marko Filli in Nataša Pirc Musar. Pri tem nobeden od njiju ni dobil potrebnih 15 glasov.

V ponovljenem glasovanju je večino glasov dobil Filli. Pirc Musarjeva je nato odločitve spodbijala na sodišču.

PREBERITE ŠE:

Nataša Pirc Musar izgubila še en spor z RTV

Svetniki največ glasov namenili Marku Filiju 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • Avatar Leon
    Leon 15:08 06.maj 2016.

    Saj ne gre za kvaliteto programov ampak za skladiščenje ViP kadrov nomenklature . Nekateri preveč vedo ......................

  • Avatar Leon
    Leon 15:05 06.maj 2016.

    Musarjeva je že bila vse tako kot Pahor ! Naj poizkusi še v Big bruderu !

  • motorka57 14:35 06.maj 2016.

    ....to ni ničemur podobno,ta hu dič babji,se vsepovsod rine in to sam v državne -neprivatizirane firme,ker dost manevrskega prostora in lahek zaslužek .... Nikol in nič ji ni dovolj,slovenceljni kdaj nam bo dovolj te "privatizacije " ?