Slovenija
65 ogledov

Neurja na severovzhodu Slovenije

Neurje v Rimskih Toplicah
1/7
Profimedias
Hudo neurje je včeraj popoldan in zvečer pustošilo predvsem v okolici Celja, Maribora in na Koroškem.

Neurje, ki se je včeraj popoldan in zvečer razbesnelo nad Slovenijo, je povzročilo velike nevšečnosti. 

Hudourniki so ogrožali stanovanjske objekte, meteorne vode so zalivale hiše, močan veter je odkrival strehe, številne ceste so zaprte zaradi plazu, prav tako je prekinjen promet na železniški povezavi med Zidanim mostom in Hrastnikom. 

Plaz zaprl železniško progo

Gasilci so po podatkih republiške uprave za zaščito in reševanje na Črdencu pri Hrastniku preusmerili tok dveh hudournikov, ki sta ogrožala stanovanjski hiši. Utrdili so električni drog, ki ga je spodjedala voda, v Suhadolu pa je na cesti Hrastnik - Zidani most med dveme zemeljskima plazovoma obtičalo 27 osebnih vozil. 

"Gasilci in delavci cestnega podjetja so iz hrastniške strani odstranili plazovino ter omogočili prevoz proti Hrastniku," je zapisano na URSZR. Cesta je v smeri Zidanega mostu še vedno zaprta. 

Stanovanjsko hišo je hudournik ogrožal tudi v Krnicah, gasilci so očistili prepust, ter s protipoplavnimi vrečami zaščitili dve stanovanjski hiši v naselu Brdce. Hudournik so s protipoplavnimi vrečami preusmerili tudi v naselju Turje in Gore, prav tako so na območju plazovi zasuli odseke cest. 

Številni plazovi tudi na Koroškem

V naselju Zgornji Razbor na Koroškem je reka Suhodolnica popolnoma zalila lokalno cesto Suhi dol-Razbor, na cesto se je sprožil tudi zemeljski plaz. Voda je zalila tudi cesto Ravne na Koroškem - Dravograd v naselju Dobrije, na na glavno cesto na Tolstem vrhu pa se je sprožil zemeljski plaz.

Lokalno cesto je plaz zaprl tudi v Tolstem vrhu, v Dravogradu na lokalni cesti Velka - Kozji vrh pa je zemeljski plaz zamašil tudi potok. Na Sv. Jerneju nad Muto se je zaradi močnega vetra podrlo drevo na cesto. 

V okolici Maribora veter odkrival strehe

Mariborski gasilci so imeli največ dela z črpanjem meteorne vode in prekrivanjem streh, ki jih je odkril močan veter. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 3
  • sprehajalec 13:22 30.avgust 2016.

    Možnost uničenja 27 avtomobilov smejka.

  • smejka 12:28 30.avgust 2016.

    In kaj vas je zadelo v žilo?

  • sprehajalec 12:03 30.avgust 2016.

    "v Suhadolu pa je na cesti Hrastnik - Zidani most med dveme zemeljskima plazovoma obtičalo 27 osebnih vozil".Tole pa zadane Slovenca v žilo. Nič drugega.