Svet
108 ogledov

Neurja tudi na Hrvaškem, višje pa sneg

Neurje Slavonija 24sata
Ne le v Sloveniji, z neurji so se soočali tudi na sosednjem Hrvaškem, največ škode je v Slavoniji. Iz italijanskih Alp medtem poročajo o snegu, nekaj snežink tudi pri nas na Kredarici.

O močnem vetru in hudih nalivih danes poročajo tudi s Hrvaške, kjer je predvsem na območju Slavonije veter razkril na desetine objektov, ruval drevesa, ki so povzročila zastoje v primetu, močna toča pa je uničila dobršen del pridelka predvsem pšenice, koruze in grozdja predvsem na območju Kutjeva. Škoda naj bi bila milijonska, danes zjutraj ocenjujejo pristojni.

Medtem ko pri nas meteorologi ne napovedujejo večjih težav za danes, ko bo sicer še nekaj padavin, ne bo pa novih neviht in neurij, pa so njihovi hrvaški kolegi izdali nov oranžni alarm. "Možna so nova neurja, grmenje ter močni nalivi in poplave," so zapisali v opozorilu.

V kolikor se odpravljate na Hrvaško na počitnice; HAK sporoča, da so ceste v večjem delu države mokre in spolzke, trajekti in katamarani pa plujejo v skladu z voznim redom.

Višje pa sneg

Na Kredarici so danes zjutraj zabeležili nekaj snežink, precej večjo snežno pošiljko pa so zabeležili v italijanskih Alpah. Hladna fronta je prinesla izrazito ohladitev na območju Alp.
Fotografije so iz Livigna na 2208 metrih nadmorske višine.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.