Slovenija
37 ogledov

Neurja zajela SV države

Neurje Šentjur
1/2
Bralec Žan
Močnejše nevihte so zajele severovzhod države. V Lenartu in Benediktu so ostali brez elektrike.

Popoldne se je na severu pooblačilo in začele so se pojavljati krajevne padavine, deloma nevihte. Najprej so močnejše nevihte zajele severozahod Slovenije.

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje je okoli 17. ure neurje zajelo Benedikt. Meteorna voda je zalila prostore gasilskega doma, odkrilo je streho v Kocbekovi ulici v Benediktu in del strehe v Ločkem vrhu. Podrlo se je tudi nekaj dreves. Posledice neurja so odpravili gasilci PGD Benedikt.

V Mariboru je veter podiral drevesa, brez elektrike pa so ostali v Slovenski Bistrici in Lenartu. Bralec nam je sporočil, da je močnejša nevihta zajela tudi Šentjur pri Celju.

V Ljutomeru je v trgovini Lidl zalilo dostavno rampo. Gasilci so morali na cesti Št. Jurij–Vrbičje v Občini Grosuplje odstraniti drevo. Podrto drevje je težave povzročalo tudi na Otočcu in v Brežicah.

Dežja bo malo

Po podatkih Agencije RS za okolje bo ponoči in jutri ob morju delno jasno, drugod pretežno oblačno. Predvsem v severni polovici Slovenije bo občasno deževalo, drugod bo možnost dežja majhna. Na Primorskem bo od polnoči naprej pihala zmerna burja, drugod severovzhodni do vzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, na Primorskem do okoli 20, najvišje dnevne na severu okoli 16, drugod od 19 do 24, ob morju do 28 stopinj Celzija.

V četrtek zjutraj se bo povsod zjasnilo in čez dan bo precej jasno. Na Primorskem bo še pihala šibka do zmerna burja. V petek in soboto bo jasno. Postopno bo topleje.

Kakšno je vreme pri vas? Sporočite nam in pošljite fotografijo prek spodnjega obrazca.

Komentarjev 2
  • dd1307 22:16 13.avgust 2013.

    Lenart downtown

  • Mrcina 19:10 13.avgust 2013.

    Kolikor vem, v Lenartu je elektrika. Vsaj v centru Lenarta ni blo nobenega izpada.