Svet
3 ogledov

Francija: Utopili so se v svojih avtomobilih

poplave španija Žurnal24 main
Nad francosko Azurno obalo so se v soboto razbesnela huda neurja, ki so jim sledile poplave. Pri tem je po najnovejših podatkih oblasti umrlo 13 ljudi. Oblasti opozarjajo, da bi utegnilo število žrtev še narasti.

Tri žrtve so utonile v domu za ostarele blizu mesta Antibes, ki ga je poplavila reka Brague, ki je prestopila bregove.

Pet ljudi je umrlo, ko so v neurju skušali parkirati svoja vozila na varno, trije pa so utonili v avtomobilu, ki je obtičal v poplavljenem predoru. V znanem letoviškem mestu Cannes je v neurju na ulici umrla starejša ženska, o še eni žrtvi pa poročajo iz avtokampa v Antibesu.

Voda segala več kot meter visoko

Župan Cannesa Davis Lisnard je pojasnil, da je voda na ulicah mesta segala več kot meter visoko in da je več avtomobilov odplaknilo v morje. "Rešili smo veliko ljudi, zdaj moramo biti pozorni na tiste, ki bi želeli ujmo izkoristiti za plenjenje," je poudaril.

Prizadeta območja naj bi danes obiskal francoski notranji minister Bernard Cazeneuve.

Zaradi neurij in poplav so bile na Azurni obali ponoči zaprte številne ceste, moten je bil tudi železniški promet. 35.000 gospodinjstev je ostalo brez elektrike. Po navedbah gasilcev je poplavljenih več avtokampov na območju, številni turisti pa so se pred vodo zatekli na strehe kamp prikolic. Kakih 500 turistov se je pred neurjem zateklo na letališče v Nici.

Po navedbah francoskih vremenoslovci so najhujša neurja sicer že mimo in se zdaj pomikajo proti italijanski obali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.