Slovenija
16 ogledov

Veter odnašal strešnike

oranžni alarm Meteoalarm
Močan veter v Litiji odkril streho, na Ravnah na Koroškem povzročil izpad električne energije, več podrtih dreves pa so pristojni že odstranili s cestišč. Ponekod po državi je zaradi močnih padavin promet oviran.

Mreža evropskih meteoroloških služb Meteoalarm je za Slovenijo izdala oranžen alarm, višja stopnja nevarnosti je le še rdeči alarm. Na Agenciji RS za okolje že ves dan opozarjajo na močnejše nevihte z nalivi, sunki vetra in tudi točo.

"V Dobu pri Domžalah je okoli 16.40 močno neurje odkrivalo strehe, lomilo veje in drevja, premikalo smetnjake tudi 50 metrov od hiš," nam je sporočil bralec in dodal, lastniki strehe prekrivajo strehe sami.

Močan veter je odkril streho tudi v Litiji in v Kisovcu v občini Zagorje ob Savi, kjer so nekaj poškodovanih strešnikov so zamenjali gasilci PGD Loke. V Mislinjski Dobravi v občini Slovenj Gradec in v kraju Sela pri Dobovi v občini Brežice je veter na lokalno cesto podrl drevesi, ki pa so ju že odstranili. Enako so za podrto drevo že poskrbeli v Lukovici, na regionalni cesti Bloška polica - Nova vas v Cerknici pa še ne. Prav tako je močan veter na Polzeli je podrl štiri električne drogove. Na širšem območju občine Ravne na Koroškem prišlo do izpada električne energije.

Ponekod po državi je zaradi močnih padavin promet oviran, zato na Prometno-informativnem centru za državne ceste pozivajo k previdnosti.

Ozračje se bo zvečer umirilo, napovedujejo.

Nočna neurja: poškodovane hiše, podrto drevje

V naselju Jelenska Reber v občini Litija je sinoči močan veter zrušil tri smreke, sporočajo iz uprave za zaščito in reševanje. Ena je padla na stanovanjsko hišo in poškodovala streho, ki so jo nato gasilci zaščitili s ponjavo. V Trebnejm so imeli domačini nekaj več sreče. V ulici Marof se je drevo nagnilo na telefonsko žico in ogrožalo streho stanovanjske hiše. Gasilci PGD Trebnje so drevo uspešno odstranili, preden je poškodovalo hišo. V občini Podvelka pa so morali črpati vodo iz hiše.

Gasilci so sicer to noč predvsem žagali podrta drevesa, ki so zaprla številne, predvsem lokalne ceste po Sloveniji. Na regionalno cesto Vuzenica–Trebonje je padlo več dreves, zato je bila cesta kar nekaj časa neprevozna. Na Gorenjskem so odstranjevali drevesa s cest v Stražišču in cesti Kranj–Brnik. S podrtim drevjem so imeli opravka tudi v občinah Ljubljana, Litija in Črnomelj.

Jo je tudi vam zagodlo vreme? Pošljite nam fotografije prek spodnjega obrazca ali prek MMS na številko 4224, lahko pa tudi prek elektronske pošte na naslov naveza@zurnal24.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.