Vizita za živali > Novice
309 ogledov

Nevarna želva hlastavka v Mariboru prava zvezda

Mariborski park Youtube
Nevarna želva hlastavka, za katero je v Mariboru stekla iskalna akcija, postala prava zvezda in komunicira preko Facebooka in Twitterja.

V Mariboru se popoldne nadaljuje iskanje želve hlastavke, ki je pred dnevi zašla v mestni park, v katerem ta tujerodna vrsta nima kaj iskati. Z Mestne občine Maribor, kjer so 30. maja sprožili ukrepe za ulov in varno odstranitev, pa medtem sprehajalcem še vedno priporočajo, naj se želvi ne približujejo in takoj pokličejo na številko 112.

Medtem pa je želva, ki  se še vedno uspešno skriva, postala prava zvezda in je zelo aktivna na družbenih omrežjih.

Na Facebooku ima profil kot javna oseba: "Kje sn?," se je vprašala v eni od današnjih objav.

Pred tem je bila še na malici v glavnem mariborskem trgovskem centru.

Twitter: Hlastavka iz parka

Požrešna. Skrivnostna. In v nasprotju z medijskim poročanjem prav nič agresivna, takšna je želva na Twitterju.

Želva tudi na majicah

Na račun iskalne akcije so se pošalili tudi na Radiu City in si omislili posebne majice Turtle Park po vzoru priljubljenega ameriškega filma Jurski park.

Časnik Večer preko ankete od danes zanjo izbira ime, med predlogi pa so Vinko (ime, ki ga uporabljajo organizatorji iskanja), Andrejka, Leonardo, Raphael, Donatello in Michelangelo (slednje štiri po eni od superjunaških ninja želv), Godzilla, Trdonja, Lačna Franzka itd.

vanda.levstik@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.