Slovenija
41 ogledov

Nevarne plezalne vponke

vponke
1/3
ZPS
V seznam hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX je Avstrija prijavila plezalne vponke, ki so (bile) na voljo tudi pri nas.

Proizvajalec Black Diamond Equipment, Ltd., je sicer v sodelovanju s Komisijo za varnost izdelkov za potrošnike, ZDA , odpoklic objavil že februarja letos.Zaradi možnih pomanjkljivosti pri vratcih lahko vponka ne deluje pravilno ali odpove, navaja proizvajalec

Pri nekaterih vponkah so lahko zakovice vratic (pri vponkah s polnimi vratci) in konci žic (pri vponkah z žičnimi vratci), ki povezujejo vratca s telesom vponke nepravilno izdelane, kar lahko povzroči ločitev vratic od vponke. Pri nekaterih vponkah z zakovico je lahko nepopolno sestavljen tudi rokav vratic, kar povzroči nepravilno zaklepanje vponke. Zaradi pomanjkljivosti vponka oziroma komplet ob uporabi ne deluje pravilno, se odpre in lahko privede do poškodb uporabnika.

Na Zvezi potrošnikov Slovenije svetujejo, da v izdelka, če ga imate doma,  ne uporabljajte. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Komentarjev 1