Magazin > VIP
25 ogledov

Neverjetna tragedija v papeževi družini

Papež Frančišek EPA
Papež Frančišek žaluje za družinskimi člani.

Nečak 77-letnega papeža Frančiška Horacio Bergoglio je bil z družino v Argentini vpleten v prometno nesrečo. Njegovo vozilo je na poti iz Cordobe v Rosario trčilo s tovornim vozilom. Za življenje Bergoglia se zdravniki še borijo, za njegovo družino, ženo Valerio, dveletnega in osemmesečnega otroka, pa je pomoč prišla prepozno.

Horacio je sin papeževega brata Alberta Bergoglia, ki je umrl pred tremi leti.

Zaleteli so se v tovornjak

Nesreča se je zgodila po polnoči, in sicer v osrednji pokrajini Cordoba, okoli 550 kilometrov severozahodno od prestolnice Buenos Aires, v bližini mesta James Craik. Vzrok nesreče še preiskujejo, a po dosedanjih podatkih je avtomobil od zadaj trčil v tovornjak na avtocesti. Papežev nečak je bil hospitaliziran s številnimi poškodbami, uradni podatki o njegovem stanju pa zaenkrat niso znani.

Kot je sporočil tiskovni predstavnik Vatikana Federico Lombardi, je bil papež ob novici globoko pretresen. "Vse, ki delijo njegovo bolečino, vabi, da se mu pridružijo v molitvi," je dejal Lombardi.

Papež Frančišek ni bil v rodni Argentini, odkar je bil marca lani izbran za papeža. 

Komentarjev 2
  • mph 23:43 19.avgust 2014.

    Hmm... upam tudi jaz.

  • Igor Đukanović 17:35 19.avgust 2014.

    Papež je pred kratkim ekskomuniciral mafijske morilce. In še komu povedal, kar mu gre. Upam, da novici nista povezani...