Magazin > Bizarno
385 ogledov

Neverjetno: Kontracepcija skozi zgodovino

Zivljenje 25.11.13, kondomi, kontracepcija, preventiva, foto: shutterstock Shutterstock
Česa vsega ženske skozi zgodovino niso poskusile, da bi se obranile neželene nosečnosti … Preberite, kaj vse so delale in kakšne kontracepcije se je posluževal slavni Casanova.

Najstarejši kondom, ki so ga do zdaj našli je iz davnega leta 1642, narejen iz živalskega tkiva, ki spominja na ovoj klobas. Našli so ga v dvorcu Dudley v Veliki Britaniji. Zgodovinarji prav tako pravijo, da so arheologi našli skice stare okoli 3000 let, na katerih se vidi, da imajo moški zaščito na spolnem udu. Predvidevajo, da je šlo za črevo kakšne živali.

Pol limone na vratu maternice
Casanova je uporabljal lupino polovice že ožete limone in jih vstavil na vrat maternice. Ne samo, da je ta ustavljala spermije, da bi se oplodil, tudi uničevala jih je s svojo kislostjo.

Ušesno maslo osla
V srednjem veku so za kontracepcijo uporabljali ušesno maslo oslov. Kako točno, so vosek uporabljali, ni znano.

Ženske "parile“ vagino na čaju
Ženske so v Indiji še pred našim štetjem vagino „parile“ na pari čaja. To so delale vsako jutro. S tem naj bi ubile spermije, ki so v njih vstopili večer prej.

Zamaški iz slonjih in krokodiljih iztrebkov
Ženske so v Indiji in Egiptu porabljaje tudi iztrebke slona ali krokodila, ki so jih vstavile v nožnico. Ta naj bi s svojo kislino ubil vsak spermij.

Morska goba
Pred seksom so ženske na Mediteranu morsko spužvo namočile v limonin sok in to vstavile v nožnico. Tudi tu je kislina naredila svoje.

Okoli vratu verižica iz kosti črne mačke
Ženske so v srednjem veku med seksom nosile verižice, narejene iz kosti črnih mačk. Te kosti so morale biti vzete iz leve strani mačkinega telesa. Če je ženska vseeno zanosila, so se vsi strinjali, da mačka ni bila dovolj črna.

Pijača iz bobrovih testisov
V 17. in 18. stoletju so bili testisi malih kosmatincev v Kanadi zelo priljubljena roba. Te so posušili in jih strli v prah, jih pomešali z alkoholom in popili. Na srečo vseh živali, ta kontracepcija ni bila učinkovita.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.