Slovenija
96 ogledov

Nevestnemu hokejistu noga

Zaznamki MŠŠ o tem, da Srdana Kureta (levo) ni bilo v službo, so nastali od 3. d Žurnal24 main
Izredno. Kar je za SDS sledenje, mobing in kratenje pravic, je za šolsko ministrstvo odpoved lenivcu.

“Različni indici kažejo, da so na ministrstvu za šolstvo in šport (MŠŠ) razmere na meji mobinga in šikaniranja, obstaja tudi sum nezakonitega nadzora,” opozarjajo iz poslanske skupine SDS.

Predsednica komisije za peticije in človekove pravice državnega zbora Eva Irgl (SDS) je razmere na MŠŠ poskusila uvrstiti na dnevni red, a je bila seja prekinjena. Hokejski funkcionar Srdan Kuret je bil namreč od leta 2006 zaposlen na MŠŠ, a je dobil izredno odpoved delovnega razmerja. “Neupravičeno je izostal od dela za več kot pet dni, iz hude malomarnosti je kršil del delovnih obveznosti, ni pravočasno izdajal aktov o podelitvi delovanja društev v javnem interesu; v nasprotju z navodili zdravnika je odpotoval iz kraja bivanja,” so sporočili z MŠŠ.

Elektronski sistem ne laže

Iz dokumentov, ki jih je Žurnalu posredovala komisija za peticije, je razvidno, da na MŠŠ obstaja več uradnih zaznamkov, ki beležijo Kuretovo odsotnost iz službe, in sicer od 3. do 27. novembra 2008. Ali gre za sledenje, vprašamo Kuretovega nekdanjega nadrejenega, vodjo sektorja za investicije pri direktoratu za šport Darka Repenška. “Kakšno sledenje, če sem kot njegov nadrejeni zaznaval, da ga kar naprej ni bilo v službi, ne da bi za to vedeli?! Vse to je tudi elektronsko zabeleženo, saj se je zjutraj hodil štempljat, potem pa ga na delovnem mestu ni bilo več; za stranke ni bil dosegljiv niti po telefonu, bilo je ogromno pritožb, delo ni bilo opravljeno, zaznali smo celo iztikanje telefonskih kontaktov. Ker so bile s Kuretom ves čas težave, sem vratarju naložil, naj me obvešča o njegovih prihodih in odhodih. Na nepravilnosti sem velikokrat opozoril takratnega direktorja direktorata za šport Simona Starčka. Moja dolžnost kot predstojnika je, da nadzorujem pravočasno, strokovno in zakonito izvajanje nalog v resorju, ki ga vodim. Ne zanimajo me ne levi ne desni, ampak sposobni in delovni,” je povedal Repenšek. Sicer so ljubljanski kriminalisti po opravljenem predkazenskem postopku o zadevi obvestili ljubljansko tožilstvo. Kureta, ki naj bi bil blizu SDS, smo večkrat poklicali po mobitelu, a ni bil dosegljiv.

Pravice tudi za kršitelje

Nekdanji šolski minister Milan Zver pravi: “Če je res bil spremljan in njegovo gibanje nadzorovano, je to nedopustno. Nekdo je lahko len, ampak ima še vedno določene državljanske pravice, ki so neodtuljive.” Ministra Lukšiča so obvestili, da človeka ni na delovnem mestu. “Kolegi so me opozorili, da ne opravlja delovnih nalog. Osebno sem vsaj trikrat preverjal po ministrstvu, ali je na delovnem mestu, in ga ni bilo,” je dodal Lukšič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.