Šport > Nogomet
20 ogledov

Neymar: "Tu sem, da pomagam idolu Messiju"

Neymar Barcelona Ciutat Esportiva trening Joan Gamper EPA
Na prvi novinarski konferenci po uradni predstavitvi pri Barceloni je Neymar znova govoril o izpolnjenih sanjah in hvalil novega soigralca Lionela Messija.

Neymar je na svoji prvi novinarski konferenci kot nogometaš Barcelone, po tem, ko ga je na začetku julija klub tudi uradno predstavil navijačem, znova zatrdil, da so se mu s prihodom na Camp Nou izpolnile sanje.

21-letni Brazilec se močno veseli igranja s svojim vzornikom Lionelom Messijem, s katerim sta že začela prijateljevati. Neymarja po debiju v Gdańsku v petek čaka prva tekma pred domačimi gledalci, ko se bo Barça pomerila z njegovim nekdanjim klubom Santosom.

Posebna proslava, če bo zabil

"Ko treniram, je kot v sanjah," je po četrtkovem treningu v Barceloni na novinarski konferenci dejal Neymar. Brazilec si močno želi zadetka proti bivšim soigralcem. Razkril je, da pripravlja posebno proslavo. V dogovoru za njegov prestop sta bili sicer dve prijateljski tekmi z brazilskim klubom, ki prihaja kot gost na tekmo za pokal Joana Gamperja.

"O tem sem sanjal že, ko sem bil otrok, zdaj pa se to uresničuje," je nadaljeval najboljši posameznik pokala konfederacij. "Obrnem glavo in tam je Messi. Ali Xavi, ali (Andrés) Iniesta, ali (Carles) Puyol. Počutim se popolno, to je kot v sanjah. Zelo, zelo sem vesel."

Vsak dan govori z Messijem

Pod novim trenerjem Gerardom Martinom, Neymar je sicer debitiral pod taktirko pomočnika Jordija Roure, naj bi igral na levem krilu, ob Messiju kot osrednjem napadalcu, navijači Barcelone pa že nestrpno čakajo, da bosta obe južnoameriški zvezdi prvič skupaj zaigrali na zelenici. 

"Jaz moram še naprej delati svoje reči in izpolniti te sanje," je dodal Neymar, ki meni, da v igri ne bo potrebno spreminjati veliko. "Messi je izjemen. Vedno je vesel, dober fant je. Vsak dan govoriva. Ne skrbite, prepričan sem, da ne bo nikakršnih težav. On je moj idol. Zame je najboljši in tu sem, da mu pomagam. Zelo ga spoštujem in upam, da mu bom lahko pomagal."

Brez skrbi

Neymar se bo v svoji prvi sezoni na stari celini z Barcelono znova potegoval za vse naslove. Po zgodovinskem polomu proti Bayernu v polfinalu Lige prvakov se zdi, da je nova evropska krona visoko na seznamu želja vodilnih v klubu.

"Vedno je pritisk, še posebej pa v klubu, kot je Barcelona. Ampak ne skrbi me. Moramo ostati mirni pri igranju nogometa in pri treniranju, ker smo vedno pod pritiskom. To je del nogometa," je še povedal Neymar.

"V Braziliji je še težje. Če mi je uspelo na pokalu konfederacij, ne vem zakaj bi moral menjati svoj slog. Jasno je, da se moram še naprej učiti in izboljševati, ampak razvijanje v nogometu je nekaj normalnega, kjer koli že."

Pelé: "Neymar bo boljši od Messija in Ronalda"

Neymarjev legendarni rojak Pelé, tako kot on nekdanji član Santosa, je iz New Yorka sporočil, da svojega naslednika v prihodnosti vidi kot najboljšega nogometaša na svetu, ki bi prekosil celo Messija in Cristiana Ronalda.

"Ljudem so všeč primerjave z Messijem, ampak Messi ima že zdaj leta izkušenj. Tako kot Cristiano Ronaldo je napadalec, ki zabija več golov, ampak v prihodnosti verjamem, da bo Neymar boljši od obeh," je povedal "O rei", ki je tudi izrazil trdno prepričanje, da bo njegova Brazilija naslednje leto igrala v finalu mundiala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.