Šport
15 ogledov

Neymar zabil štiri gole

Neymar EPA
Brazilski nogometaš Neymar je štirikrat zatresel mrežo Japoncev. Na lestvici najboljših strelcev Brazilije se je 22-letni napadalec povzpel že na peto mesto.

Današnjo prijateljsko nogometno tekmo med Brazilci in Japonci bi lahko mirno označili kar za dvoboj med Neymarjem in Japonci. Brazilski zvezdnik je namreč na tekmi v Singapurju dosegel vse štiri gole za zmago Brazilije s 4:0 (1:0), uspešen je bil v 18., 48., 77. in 81. minuti.

Barcelonin zvezdnik je povsem ohromil azijske prvake, navijači v Singapurju pa so lahko uživali v njegovi predstavi. Zdaj je njegov seštevek že 40 zadetkov na 58 reprezentančnih tekmah. Več zadetkov od Neymarja so do zdaj za Seleção sicer zbrali le Pelé (77 zadetkov), Ronaldo (62), Romário (55), in Zico (48).

Brazilski selektor Dunga je četrtič zapored dosegel zmago brez prejetega gola, njegovi izbranci pa so mini turnejo po Aziji končali zelo uspešno, saj so v soboto v Pekingu premagali še večne tekmece Argentince z 2:0.

Slednji so po neljubem porazu jezo stresli nad izbrano vrsto Hong Konga. Gavči so zmagali s 7:0. Lionel Messi je v igro vstopil sklopi za rezervne igralce, a se je v 30 minutah vseeno dvakrat vpisal med strelce. Po dva gola sta k zmagi prispevala še Gonzalo Higuaín in Nicolás GaitánÉver Banega pa enega. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.