Slovenija
71 ogledov

Nezakonito odpustili direktorja bolnišnice

slovenija 02.03.13, bolnisnica, bolnisnica Jesenice, Jesenice, foto: Anze Petkov Anže Petkovšek
Odločitev višjega delovnega in socialnega sodišča: Splošna bolnišnica Jesenice je nekdanjega direktorja Igorja Horvata odpustila nezakonito, poroča današnje Delo. Sodba je pravnomočna.

Jeseniška bolnišnica je Igorja Horvata leta 2014 odpustila zaradi očitkov nesposobnosti. Horvat se je obrnil na delovno sodišče, ki je presodilo, da ga je bolnišnica odpustila nezakonito. Sedaj pa je sodbo potrdilo še višje sodišče, ki je zavrnili pritožbo bolnišnice, s čimer je sodba pravnomočna.

Na podlagi te sodbe je bolnišnica Horvatu že izplačala 5500 evrov odškodnine, plačati pa mora še 1350 evrov sodnih stroškov, še piše Delo. V bolnišnici sicer ocenjujejo, da je odločitev višjega sodišča nepravilna, zato bodo vložili zahtevek za njeno revizijo.

S pravnomočno sodbo o nezakoniti odpustitvi je sicer zaključen prvi od štirih postopkov proti nekdanjemu direktorju jeseniške bolnišnice. Na delovnem sodišču še poteka obravnava njegove tožbe proti jeseniški bolnišnici zaradi razrešitve z mesta direktorja. Svet zavoda je Horvata namreč razrešil maja leta 2014, očital pa mu je malomarno opravljanje dolžnosti.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču pa poteka predkazenski postopek v zvezi s kazensko ovadbo jeseniške bolnišnice proti Horvatu in še nekaterim zaradi zlorabe položaja, bolnišnica pa je hkrati vložila še odškodninsko tožbo.

Komentarjev 1
  • valerijakregar 11:34 18.maj 2016.

    kje ste žurnalovci ob tej novi ,nezaslišani sramoti slovenskega sodstva :http://nova24tv.si/aktualno/nezaslisano-zaradi-2800-evrov-dolga-petrolu-bo-z-otroci-pristala-na-cesti/