Slovenija > Črna kronika
102 ogledov

Nezakonito prodajal cigarete, tobak in viagro

Hišna preiskava FURS Finančna uprava RS
Pri 51-letniku je finančna uprava zasegla večjo količino cigaret, tobaka in viagre, ki jih je obdolženec nezakonito prodajal.

V začetku septembra so finančni preiskovalci mariborskega finančnega urada na območju Pobrežja ugotovili, da je 51-letnik na dvorišču svojega doma brez prijavljene dejavnosti prodal 24-letniku iz Gornje Radgone štiri zavoje cigaret (800 kosov). Nekateri zavoji so imeli trošarinsko znamko Bosne in Hercegovine, nekatere pa so bili celo brez oznak.

V kasnejši hišni preiskavi 51-letnikovega doma so ugotovili, da je skladiščil veliko količino tobačnih izdelkov in farmacevtskih izdelkov za zdravljenje erektilne disfunkcije: 1132 zavojev cigaret (226.400 cigaret), 10,4 kilograma drobno rezanega tobaka, 172 tablet viagre in devet vrečk gela kamagra.

"Eno večjih nezakonitih skladišč tobačnih izdelkov v Sloveniji"

"Gre za odkritje enega večjih nezakonitih skladišč tobačnih izdelkov v Sloveniji," dodajajo na finančni upravi, kjer ocenjujejo, da je bila država na ta račun - skupno prikrajšanje dajatev (uvozne dajatve, DDV) - prikrajšana za več kot 33.000 evrov. Finančni urad bo zoper obdolženca podal obdolžilni predlog na Okrožno sodišče Maribor zaradi kršitev carinskih predpisov in zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.