Šport > Nogomet
25 ogledov

Nezaslišan rekord Ibrahimovića

zlatan ibrahimović EPA
Zlatan Ibrahimović se je vpisal med strelce na derbiju v Manchestru in dosegel svojevrsten rekord, s katerim se ne more pohvaliti noben drug nogometaš v zgodovini.

Manchester United je moral v četrtem krogu angleške Premier League priznati premoč Manchester Cityju (2:1) in nazadoval na tretje mesto prvenstvene lestvice.

Zlatan Ibrahimović je v 42. minuti srečanja na Old Trafordu premagal Claudia Brava in dosegel še četrti gol na štirih ligaških obračunih.

Švedski napadalec je doživel prvi poraz v majici rdečih vragov, kljub temu pa je imel razlog za veselje. Postal je namreč prvi nogometaš v zgodovini, ki se je vpisal med strelce na sedmih velikih derbijih v evropskem nogometnem prostoru.

Ibrahimović je zadel na derbijih Manchester Derby (Manchester United - Manchester City), El Clásico (Barcelona - Real Madrid), Derbi barceloní (Barcelona - Espanyol), Derby della Madonnina (Inter - Milan), Derby d'Italia (Juventus - Milan), De Klassieker (Ajax - Feyenoord) in Le Classique (PSG - Marseille).

Na derbijih Derby della Madonnina je zadel tako v majici Interja kot Milana.

 
Komentarjev 1
  • marialorca 14:41 12.september 2016.

    Kakorkoli....na slovenskem derbiju Olimpija - Maribor ne bo nikoli zabil gola .... čeprav pravijo, nikoli ne reci, nikoli .....na saleškem derbiju med Rudarjem in Celjem tudi ne.... vsaj slednja sta meni "lepši mušter" od onih italijanskih, nizozemskih in francoskih vzorcev.....Ibra ...prikaži več je cadabra in prav zaradi njega bom letos "bolj za Man Utd" od "proti zaradi Jožeta".