Magazin > VIP
133 ogledov

Neznane zgodbe o Georgeu Michaelu zdaj prišle na dan

George Michael Profimedias
George Michael je tabloidne strani velikokrat polnil z zgodbami iz svojega burnega zasebnega življenja. Njegova dobra dela pa so ostala skrivnost vse do njegove smrti.

Britanski pevec George Michael, ki je umrl na letošnji božič, je bil medijem velikokrat znan zaradi svojega burnega zasebnega življenja, v katerem ni manjkalo žensk, drog in kasneje moških. Šele zdaj, po njegovi tragični smrti, pa so na dan prišle zgodbe o njegovi neverjetni dobrodelnosti.

Richard Osman, voditelj na televiziji BBC, je na Twitterju zapisal, da je George pomagal tudi naključni tekmovalki kviza Deal or no deal, ki je potrebovala 17 tisoč evrov za umetno oploditev. Ko je pevec to izvedel, je poklical na televizijo in ji podaril denar, ki ga je potrebovala. Čez nekaj ur je novinarka Sail Hughes (prav tako na Twitterju) odkrila, da je nekoč George natakarici pustil napitnino v vrednosti 5800 evrov, ker je izvedel, da se utaplja v dolgovih in da se šola za medicinsko sestro. Igralka Emilyne Modno je povedala, da je pevec z njo prostovoljno pomagal v zavetišču za brezdomce, a jo je prosil, da to zadrži zase.

Leta 2000 pa je kupil originalni klavir Johna Lennona, ki je stal milijon evrov in ga podaril muzeju Beatlov v Londonu. Kupil ga je, ker si ga muzej ni mogel privoščiti.

Veliko je daroval tudi organizacijam, kot je na primer Terrence Higgins Trust, organizacija za bolnike s spolno prenosljivimi boleznimi. Pevčeva prva velika ljubezen, Brazilec Anselmo Feleppa, je namreč umrl zaradi aidsa. George je redno daroval tudi organizaciji Macmillan Cancer Support, ki pomaga vsem, ki so zboleli za rakom. Finančno je pomagal tudi organizaciji Childline, ki pomaga otrokom in mladostnikom, ki so v težavah ali preprosto potrebujejo pogovor. Del denarja, ki sta ga duo Wham! Dobila za pesem Last Christmas pa je šel organizaciji, ki pomaga lačnim v Etiopiji.

Komentarjev 1
  • patron 15:10 27.december 2016.

    žal, kar pobira te ikone , eno za drugo.....