Slovenija
33 ogledov

Neznanec naj bi vabil otroka v avto

slovenija 09.01.08 policist, slovesna predaja 65 specialnih vozil znamk Renault Saša Despot
Kranjski policisti preverjajo naznanilo, da naj bi neznanec v Naklem pri Kranju v začetku tedna v avtomobil vabil otroka.

Na policiji so zapisali, da razpolagajo s podatkom, da naj bi to storil neznani voznik starejšega zelenega avtomobila, v katerem je bil tudi bel pes. "Niso pa med zbiranjem obvestil potrdili, da je voznik otroku tudi sledil, kot je bilo mogoče razbrati iz opozorila ljudi. Šlo naj bi za dva primera," pojasnjujejo na kranjski policiji.

Zapisali so, da so takoj po prijavi in v naslednjih dneh začeli z intenzivnim zbiranjem obvestil in preverjanjem podatkov, vendar pa osebe in avtomobila, o katerem so najprej poročale Slovenske novice, še niso izsledili.

Pomemben je odziv otroka

Na Policijski upravi Kranj opozarjajo, da je v takšnih primerih potreben pravilen odziv otroka, staršev in drugih, ki so seznanjeni s takšnim ravnanjem neznancev. "Otrokom svetujemo, naj neznancu mirno odgovorijo in hodijo naprej oziroma se od njega oddaljijo, vmes pa pokličejo starše, policijo na 113, prijatelja ali pa za pomoč prosijo naključnega mimoidočega."

Staršem svetujejo, naj v primeru vabljenja otrok v avtomobile sum najprej prijavijo policiji ter sporočijo čim več podatkov. "Če gre samo za govorice, naj policistom to tudi pojasnijo, ostalo bodo ugotavljali policisti v okviru izvajanja policijskih nalog," še poudarijo na Policijski upravi Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.