Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Neznanki je povabila v svoje stanovanje ... Napaka!

kava Shutterstock
Neznanki je povabila v stanovanje in jima skuhala kavo, potem pa ugotovila, da je ostala brez tisoč evrov.

"Okrog 9.30 dve neznani ženski na Vodnikovi cesti v križišču s Tržno ulico ogovorili oškodovanko iz večjega vozila temnejše barve. Prosili sta jo, naj jima pokaže pot do bolnišnice. Ko so prispele do bolnišnice, je ena od neznank spraševala kje bi lahko šla na stranišče, takrat pa ju je oškodovanka sama povabila v stanovanje. Prav tako jima je skuhala kavo in medtem ko je ena pila kavo, je druga izkoristila nepazljivost oškodovanke in v spalnici odtujila zlatnino, denar in osebne dokumente," poročajo policisti ljubljanske policijske uprave. Neznanki sta jo oškodovali za približno tisoč evrov.

Obe neznanki sta stari okoli 40 let, ena ima svetle lase in je močnejše postave, druga pa ima temne lase in normalne postave. Govorili sta v poljskem jeziku. 

"Občanom svetujemo, da nikakor v svoje domove ne vabijo nepoznanih oseb. V kolikor jih ogovorijo na ulici po poti do določene ustanove, jim naj to povejo, odsvetujemo pa da z njimi sedejo v vozila in tak način poskušajo pojasniti pot. V kolikor pa se odločijo za takšno vrsto pomoči, jih opozarjamo na samozaščitna ravnanja: vrednejše predmete naj imajo ves čas pod nadzorom, še posebej pa nepoznane osebe, ki so z njimi v stiku," opozarjajo policisti. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:34 30.junij 2016.

    Starejši so živel v časih ko se ni kradlo vsepovsod. Potem pa niti ne pomislijo da bi kdo dobroto tkole izkoriščal. Žalostno je da so eni čist brez trohice socialnega čuta in nategujejo ljudi vse za njihovega svetga boga - denar.