Šport
20 ogledov

Brez veselja za domačine

anaheim ducks nhl končnica Profimedias
V severnoameriški hokejski ligi NHL so bile v noči na torek na sporedu štiri tekme, saj je ena odpadla zaradi težav z ledeno ploskvijo, na vseh odigranih pa so se zmag veselila gostujoča moštva.

Hokejistov Calgaryja gostovanje v vroči puščavi Arizone ni zmedlo, vknjižili so prepričljivo zmago. Arizona, sicer zadnja ekipa pacifiške skupine, je preko Christiana Dvoraka povedla v prvi tretjini, nato pa je Mikael Backlund v drugem delu izenačil. Toča golov je sledila v zadnji tretjini, Troy Brouwer je Calgary popeljal v vodstvo z 2:1, Ryan White je izenačil, nato pa so gostje prestavili v višjo prestavo in preko Krisa Versteega in T.J. Brodieja zmagali s 4:2.

"Naša igra z igralcem več je bila odlična. Tudi takrat, ko nismo zadeli, se mi zdi, da smo res dobro igrali," je po tekmi menil Versteeg. Z dvema podajama se je v ekipi izkazal še Matthew Tkachuk, medtem ko je Brian Elliott ubranil 25 strelov.

Težave z ledom v Carolini

Dve tekmi sta se končali po dodatnem delu. Philadelphia Flyers so po kazenskih strelih z 1:2 izgubili proti Nashville Predators, St. Louis Blues pa so po podaljšku z 2:3 klonili proti Edmonton Oilers. Tekmo Carolina Hurricanes - Detroit Red Wings so zaradi težav z ledom prestavili na drug termin.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja imajo v teh dneh najdaljši niz gostovanj, naslednja tekma jih čaka v noči na sredo proti Columbusu.

Liga NHL:

Carolina Hurricanes - Detroit Red Wings preloženo zaradi težav z ledom
Toronto Maple Leafs - Anaheim Ducks 2:3
Arizona Coyotes - Calgary Flames 2:4
Philadelphia Flyers - Nashville Predators 1:2**
St. Louis Blues - Edmonton Oilers 2:3*

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.