Šport
5 ogledov

Večer naklonjen domačinom

boston bruins Profimedias
V NHL so bile na sporedu tri tekme, na katerih so slavila domača moštva. Boston Bruins je s 4:0 odpravil Buffalo Sabres, hokejisti New York Islanders so bili s 4:2 boljši od Vancouver Canucks, Florida Panthers pa je s 3:1 slavila zmago proti Tampa Bay Lightning.

Junak domačih kosmatincev na ledu do zadnjega sedeža zapolnjene arene TD Garden je bil finski vratar Tuukka Rask, ki je še drugič v tej sezoni povsem zaklenil vrata, vsega skupaj pa ima v svoji statistiki že 32. shutoutov. Ubranil je 32 strelov gostujočih hokejistov. Ob takšni premoči pred vrati je dobil krila napad Bostona, ki je ob moštveni premoči na ledu dosegel gol ob treh power playih.

"Če lahko verjamemo statistiki, potem lahko brez težav napovem, da je to eden mojih boljših začetkov v ligi NHL. Doslej je bilo tako, da so bili začetki ponavadi najslabši del mojih sezon," je bil vesel Rask, ki je po porazu z 2:5 proti New York Rangers znova dobil zadoščenje. Zadovoljen je bil tudi trener Bruins Claude Julien, ki je z ekipo iz Bostona vpisal jubilejno 400. zmago.

Po prvi tretjini, v kateri sta jalove napade brez končne realizacije vršili obe ekipi, je prvi gol padel šele v 26. minuti, ko je bil po podaji Matta Beleskyja uspešen Brad Marchand, ki je plošček izstrelil neposredno v obrazno masko vratarja Robina Lehnerja. Na drugi in tretji zadetek ni bilo treba čakati tako dolgo, 30-letni češki reprezentant David Krejči je prav tako kronal power play, Riley Nash pa je ukanil obrambo Buffala z močnim strelom, ki je oplazil palico Dmitrija Kulikova. Končni izid je v 50. minuti postavil 20-letni Čeh David Pastrnak. Bostončani so tako prišli še do četrte zmage na zadnjih petih tekmah.

Zmaga za Otočane in Panterje 

Zmage so se veselili tudi otočani, ki so v Barclays Centru v Brooklynu goste iz Vancouvra nadigrali v zadnji četrtini z zadetkoma Cala Clutterbucka in Andrewa Ladda. Po drugi tretjini je bil izid izenačen. Vancouver je povedel v peti minuti z zadetkom Šveda Daniela Sedina, domači pa so izenačili po petih minutah, ko je bil uspešen Jason Chimera. Rus Nikolaj Kulemin je domače v vodstvo z 2:1 popeljal v 28. minuti, Finec Markus Granlund pa je nato poravnal izid.

Hokejisti Florida Panthers so v Sunrisu povedli že v četrti minuti, ko je bil uspešen Kanadčan Jonathan Marchessault. Minimalno vodstvo so držali vse do začetka zadnje tretjine, ko je gol za izenačenje 1:1 zadel Čeh Ondrej Palat. Kazalo je že na podaljšek, a sta v zadnjih petih minutah Kanadčana Reilly Smith in Derek MacKenzie poskrbela, da je zmaga ostala doma.

NHL, izidi:

Boston Bruins - Buffalo Sabres 4:0
New York Islanders - Vancouver Canucks 4:2
Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 3:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.