Šport
22 ogledov

Slavje Kraljev, Columbus pred rekordom

anže kopitar los angeles kings nhl milan lucic Profimedias
V noči na sredo so v najmočnejši hokejski ligi na svetu odigrali sedem tekem.

Ekipa Los Angeles Kings je v gosteh po podaljšku z 2:1 premagala San Jose Sharks. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je v 21 minutah in devetih sekundah podal za izenačujoči gol Jeffa Carterja na začetku četrte minute zadnje tretjine, pred tem pa je imel tudi sam veliko priložnost za gol.

Veselje mu je 17 sekund pred koncem tretjine preprečil vratar Matrtin Jones. Vratar Morskih psov je bil zelo razpoložen, ubranil je 33 strelov, sedem več od kolega na drugi strani Slovaka Petra Budaja.

Carter, ki je v zadnjih sedmih tekmah dosegel sedem golov, skupno pa z 21 goli na lestvici najboljših strelcev zaostaja le za Sidneyjem Crosbyjem (26), je bil nato asistent Tannerju Pearsonu, ta je srečanje odločil v oseminpetdeseti sekundi podaljška. Goste je v vodstvo v 12. minuti druge tretjine povedel Logan Couture. Za kralje je bila to že sedma zmaga v osmih tekmah, v katerih so morali igrati dodatne minute.

"Zmaga proti San Joseju je ena najbolj sladkih. Med nami vlada veliko rivalstvo, zato je so obračuni z njimi vedno več kot običajna tekma. Zato je za nas zelo pomembno, da smo jih premagali že drugič," je bil po tekmi zadovoljen gostujoči branilec Drew Doughty. Njegov kolega v obrambi Brayden McNabb je na tekmi praznoval jubilej, odigral je 200. tekmo v karieri, zmage pa se na ledu ni mogel veseliti napadalec Los Angeles Tyler Toffoli, ki je zaradi poškodbe izpustil že šesto zaporedno tekmo. Kralji bodo naslednjo tekmo odigrali v četrtek, ko bodo gostili Detroit.

Modri suknjiči meljejo naprej

Moštvo Columbus Blue Jackets pa je le še eno zmago oddaljeno od rekordnega niza zaporednih zmag v zgodovini lige, saj so do šestnajste prišli po slavju nad Edmonton Oilers s 3:1. Zmago več brez prekinitve (17) so Pingvini iz Pittsburgh nanizali marca in aprila 1993. Vodilna ekipa lige ima sedaj sama drugi najdaljši tovrstni niz doslej v NHL, saj so 15 zmag v sezoni 1981/82 zabeležili igralci New York Islanders, v sezoni 2012/13 pa Pittsburgh Penguins.

Columbus je po zaostanku do zmage prišel z dvema goloma, ko je imel na ledu številčno premoč - v izkoristku tovrstne premoči je najboljši v ligi, usodo gostov pa je nato samo še zapečatil Nick Foligno. Modri jopiči bodo izenačenje lovili v Washingtonu, v soboto pa lahko postanejo rekorderji, če morebitno zmago nad Capitals nadgradijo z uspehom na domači tekmi proti New York Rangers.

Washington za Columbus zagotovo ne bo lahek plen, na domačem igrišču je tokrat že prekinil serijo petih zaporednih zmag Toronta. Do zmage je prišel v podaljšku, ki ga je z golom za 6:5 odločil Aleks Ovečkin. Ruski zvezdnik je s tem izenačil rekord Čeha Jaromirja Jagra v številu golov v podaljških, po izteku regularnega je bil uspešen že devetnajstič v karieri. Za tokratni gol mu je podal Jevgeni Kuznjecov, ki je bil tudi prvo ime tekme, saj je v statistiko poleg gola vpisal tri asistence. Za šest golov je pri Washingtonu poskrbelo šest različnih igralcev, s šestimi različnimi strelci pa je do zmage prišel tudi Winnipeg, ki je v gosteh s 6:4 ugnal Tampo.

V gosteh je bil uspešen tudi Buffalo, s 4:1 je premagal New York Rangers, na enak način kot Los Angeles pa je do zmage prišel tudi Montreal, z golom Maxa Paciorettyja v podaljšku je pred njimi klonil Nashville.

NHL, izidi:

San Jose Sharks - Los Angeles Kings 1:2*
Anže Kopitar podaja v 21:09 min. za Los Angeles.

Columbus Blue Jackets - Edmonton Oilers 3:1
Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 1:3
Washington Capitals - Toronto Maple Leafs 6:5*
New York Rangers - Buffalo Sabres 1:4
Tampa Bay Lightning - Winnipeg Jets 4:6
Nashville Predators - Montreal Canadiens 1:2*

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.