Šport
28 ogledov

Tri zmage gostiteljev

new york islanders nhl dallas stars john tavares Reuters
New York Islanders so v severnoameriški hokejski ligi NHL v dvorani Barclays Center s 3:2 ugnali Arizona Coyotes. Tudi preostali dve tekmi sta se končali z zmagama gostiteljev; Columbus Blue Jackets so bili s 3:2 boljši od Chicago Blackhawks, Detroit Red Wings pa so s 5:3 odpravili Nashville Predators.

Veteran Johnny Boychuk je v New Yorku izbral odličen trenutek, da je prvič v karieri dosegel gol z igralcem manj. Zadetek branilca v začetku tretje tretjine je bil na koncu odločilen za zmago otočanov nad gosti iz Arizone. "To je bila res dobra zmaga, še posebej, ker smo na domačem ledu. Dokler igramo doma, moramo zbrati čim več točk," je dejal Boychuk, ki je v karieri dosegel 38 golov.

Za gostitelje sta zadela še Dennis Seidenberg in Ryan Strome, vratar Jaroslav Halak pa je zaustavil 23 strelov in pomagal otočanom do druge zmage na treh domačih tekmah, potem ko so sezono odprli z dvema porazoma v gosteh.

Detroit tretjič zapored

Najbolj prepričljivo so sinoči zmagali Detroit Red Wings. Junak večera je bil Gustav Nyquist, ki je zbral gol in podajo za zmago nad gosti iz Nashvilla. To je bila za Detroit po uvodnih dveh porazih sezone še tretja zaporedna zmaga.

"Mislim, da je bila to naša najboljša tekma sezone," je dejal Tomaš Tatar, ki je v zadnji tretjini po izenačenju na 2:2 poskrbel za vodstvo domačih. Med strelce so se poleg Nyquista in Tatarja vpisali še Justin Abdelkader, Drew Miller in Darren Helm, vratar Petr Mrazek pa je zbral 30 obramb.

Dober uvod Columbusa

Tekma v Ohiu se je končala z zmago domače ekipe Columbus Blue Jackets, ki je s 3:2 ugnala Chicago Blackhawks. Potem ko so pri Columbusu lansko sezono začeli z osmimi zaporednimi porazi, po katerih se nikoli niso zares pobrali, so si za letos močno želeli drugačen uvod. In ga tudi dobili.

Z golom in podajo se je najbolj izkazal novinec v moštvu Zach Werenski, po enkrat pa sta zadela še Nick Foligno in William Karlsson.

Liga NHL, izidi:

New York Islanders - Arizona Coyotes 3:2
Columbus Blue Jackets - Chicago Blackhawks 3:2
Detroit Red Wings - Nashville Predators 5:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.