Šport
38 ogledov

Senatorji izsilili sedmo tekmo

Ottawa Senators Profimedias
V finalu Vzhoda najmočnejše hokejske lige na svetu še ni padla končna odločitev.

Hokejisti Ottawa Senators so v finalu vzhodne konference lige NHL izsilili odločilno, sedmo tekmo proti Pittsburgh Penguins. V domači dvorani so namreč proti prvakom lige na šesti tekmi zmagali z 2:1 in v boju na štiri zmage razmerje moči izenačili na 3:3. Junak večera je bil Mike Hoffman, ki je v zadnji tretjini zadel za zmago.

Medtem ko so finalisti zahoda že znani, Nashville Predators so se prebili v svoji prvi finale, potem ko so izločili Anaheim Ducks, pa bo na vzhodu še ena tekma. Sedma tekma, ki bo odločila o udeležencu velikega finala prvenstva NHL, bo na sporedu v četrtek v Pittsburghu. Ottawa je po ponižujočem porazu, ko so jih prvaki lige NHL premagali s kar 7:0, le našla način, da je odgovorila ter se izognila slovesu ter upanje še ohranila živo.

Pittsburgh je povedel z golom Jevgenija Malkina v 25. minuti tekme, a je v 34. minuti za izenačenje ob moštveni premoči na ledu poskrbel Bobby Ryan. Canadian Tire Centre je v delirij spravil Hoffman, ki je v 42. minuti ukanil vratarja Pingvinov Matta Murrayja za vodstvo in zmagoviti gol. Zelo dobro se je odrezal tudi domači vratar Craig Anderson z najboljšo predstavo v konferenčnem finalu, ko je ubranil kar 45 strelov gostov.

Tokrat je bil trener Senatorjev Guy Boucher s predstavo svojih varovancev zelo zadovoljen. "Ti fantje so borci, tokrat so se odločili, da se bodo borili, predaja ni bila možnost. Niso zmrznili, ampak so se borili," je bil s predstavo domače ekipe navdahnjen strateg.

Ob strelcu odločilnega drugega gola Hoffmanu je bil pohval deležen tudi vratar Anderson, ki je v drugi tretjini zaustavil kar 22 strelov gostov, ukanil ga je le Malkin. "Mislim, da je za njim izjemno leto, osredotoča se na svoje delo, vrne se iz izgubljenih položajev z velikimi obrambami, mislim, da vratar na najboljši možen način povzema miselnost, ki krasi te moje fante," je bil čustven strateg Boucher.

"Seveda ne moremo biti zadovoljni s takšnim razpletom, vendar pa sem prepričan, da nam ni zmanjkalo poguma. Če se ne bomo prepustili negativizmu in če bomo gradili na dobrih stvareh, bomo le še bolj trdni in odločeni pred odločilnim spopadom. Plošček tokrat ni in ni hotel v mrežo, prepričan pa sem, da če ohranimo takšen borben pristop, bo plošček šel v mrežo," puške v koruzo ni vrgel strateg Pingvinov Mike Sullivan.

NHL, konferenčni finale (6. tekma):

Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)  /3:3/
Ryan 34., Hoffman 42.; Malkin 25.

/X:Y/ - izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.