Šport
47 ogledov

Pingvini so se pridružili Morskim psom

pittsburgh penguins Profimedias
Ekipa Pittsburgh Penguins si je zagotovila nastop v letošnjem finalu najmočnejše hokejske lige na svetu.

Pingvini iz Pittsburgha so v odločilni sedmi tekmi finala Vzhoda z 2:1 premagali Tampa Bay Lightning, za Stanleyjev pokal pa se bodo merili z moštvom San Jose Sharks. Prva tekma bo v noči na torek v Pittsburghu.

Pittsburgh si je že petič zagotovil borbo za Stanleyjev pokal, to pa mu je uspelo po dobri predstavi Bryana Rusta, ki je dosegel oba gola v domači dvorani Consol Energy Center. Novinec v vratih ekipe Matt Murray se je ob tem izkazal s 17 obrambami, Pittsburgh pa se je v končnico vrnil po zaostanku z 2:3 v zmagah.

"Zadnja tretjina je bila vrhunska. Bila je najglasnejša, kar sem jih kdaj koli slišal v stavbi v vseh mojih letih, odigranih v NHL," je po tekmi dejal trener Pittsburgha Mike Sullivan in pohvalil množico 18.600 gledalcev v dvorani.

Rust, ki je tokrat zadel oba gola za Pingvine, bo igral v prvem finalu po sedmih letih. "Trenutno se zelo zabavamo na ledu. Čaka nas še ena velika naloga," je dejal strelec obeh golov. Rust je eden perspektivnih hokejistov Pittsburgha, ki se še bori za svoj čas na ledu poleg slovitih imen, kot sta Sydney Crosby in Jevgenij Malkin.

Pomagal ni niti Stamkos

Tampa Bay je sicer tokrat imela boljše karte, saj se je na led presenetljivo vrnil kapetan Steven Stamkos, ki je tako zaigral prvič po 31. marcu, potem ko ga je za nekaj časa ustavil krvni strdek blizu vratu. A njegova igra ni prišla do izraza. Poleg tega je ekipi manjkal tudi vratar Ben Bishop, ki je zaradi poškodbe manjkal že od prve tekme v seriji.

Edini gol za Tampo je na tokratni tekmi prispeval Jonathan Drouin, ki je tekmo izenačil v drugi tretjini in s tem dosegel svoj peti gol končnice. Rust je odgovoril le 30 sekund kasneje in s svojim petim golom v končnici povišal na 2:1.

Liga NHL, finale Vzhoda (7. tekma):

Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning 2:1 (0:0, 2:1, 0:0) /4:3/
Rust 22., 31.; Drouin 30.

/X:Y/ - izid v zmagah; igrali so na štiri zmage 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.