Šport
17 ogledov

Zimska klasika Javorjevim listom

Toronto Maple Leafs Detroit Red Wings Winter Classic
1/5
Profimedias
V severnoameriški hokejski ligi NHL so bile na prvi dan novega leta tri tekme.

Javorjevi listi iz Toronta so pred 40.148 gledalci na stadionu Exhibition, domovanju nogometne ekipe Toronta, v zimski klasiki proti Detroitu na prostem po zaostanku z 0:1 nato povedli s 4:1.

V zadnji tretjini sta ekipi zadeli kar sedem golov, štiri zapored domači, zadnje tri pa gostje. Anthony Mantha je 1,1 sekunde pred koncem rednega dela izenačil in izsilil podaljšek. V njem je minuto in 20 sekund pred zaključkom novinec Auston Matthews s svojim drugim golom na tekmi in dvajsetim v sezoni odločil dvoboj za peto zaporedno zmago Toronta.

Trije goli Keslerja

V Anaheimu je Ryan Kesler dosegel tri gole (8., 17., 21.) proti Philadelphii, dva v uvodni tretjini. V tretjem delu in podaljšku ni bilo zadetkov, za drugouvrščeno moštvo pacifiške skupine pa je odločilni gol v kazenskih strelih zabil Corey Perry.

Vratar Washingtona Philipp Grubauer je prejel le en zadetek po strelih igralcev Ottawe, ko je Kyle Turris v 13. minuti druge tretjine goste povedel v vodstvo. Karl Alzner (40.) in Taylor Chorney (42.) sta v nadaljevanju zadela za zmago ekipe ruskega superzvezdnika Aleksa Ovečkina, ki je tokrat ostal brez točk.

NHL, izidi:

Washington Capitals - Ottawa Senators 2:1
Anaheim Ducks - Philadelphia Flyers 4:3**
Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings 5:4*

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.