Slovenija
24 ogledov

Ni Dinersa, ni potovanja

pos terminal Saša Despot
Izbira. Hitri kredit vsaj sto evrov dražji od plačila na obroke brez obresti.

"Dopust sem nameravala plačati s kartico diners, saj je omogočala nakup na deset obrokov brez obresti, zdaj pa bom, kot kaže, ostala doma," je razočarana naša bralka. Na kreditni kartici namreč nima dovolj limita, da bi vzela posojilo, pa tudi ni razmišljala, niti za to nima časa.

Hitri kredit precej dražji

Precej bank sicer ponuja tako imenovane hitre kredite, a so precej dragi. Obrestne mere znašajo do med šest in osem odstotkov, odobritev posojila pa od dobrih 20 do 40 evrov. Efektivna obrestna mera tako znaša tudi okrog 15 odstotkov.

Namesto brezobrestnega plačila na obroke bo imela bralka tako od 90 do 133 evrov dodatnih stroškov s posojilom, če ji ga bo do roka za plačilo sploh uspelo urediti. Za nekomitente se sicer posojilo lahko podraži tudi do 175 evrov, a veliko bank hitre kredite daje le svojim komitentom.

Diners gre na sodišče

Diners je sicer na vrhovno sodišče vložil tožbo zoper odločbo Banke Slovenije in predlagal, naj sodišče do dokončne odločitve dovoli opravljanje plačilnih storitev. Hkrati so včeraj pri Banki Slovenije podali vlogo za pridobitev nove licence, saj pričakujejo, da bodo v kratkem lahko v celoti zadostili zahtevam Banke Slovenije.

Konec tedna naj bi le dobili kupnino od prodaje Diners Cluba Italia, s katero nameravajo poplačati zapadle obveznosti do prodajnih mest, zaradi katerih so izgubili licenco. Pri Dinersu menijo, da bi bila najboljša rešitev izdaja nove ali začasne licence, ki bi jo lahko Banka Slovenije izdala v enem dnevu.

Komentarjev 4
  • Šemefuky 23:48 20.maj 2013.

    DINERS je zakon. Tudi Orion je bil zakon. Se ve za koga.

  • Oxxo 20:49 20.maj 2013.

    NLB in NKBM = Banka Slovenije: Posebno VIP pravilo nedotaklivosti. Bodi tiho - ne stori ničesar - da ne bo padlo iz omare skrito umazano perilo. ONI SO NAŠI!DINERS = Banka Slovenije: Red mora biti - pa četudi slab! ...prikaži več! Udri po hrbtu in pokaži, kdo je BOSS v bankrotirani državi (pa ne zaradi Dinersa)!

  • jest_ 20:42 20.maj 2013.

    Kdor pa ima denar in "Diners",lahko ostane brez rezerviranega in plačanega avtomobila na severu Nemčije...banda!