Slovenija > Črna kronika
44 ogledov

Ni držal krmila z obema rokama

Kolesar Profimedias
Policija je kaznovala kolesarja, ker ni držal krmila kolesa z obema rokama.

"Mariborčan, ki je želel ostati anonimen, je pred nekaj dnevi, natančneje 7. oktobra, na Beograjski ulici v Mariboru prejel kazen od policistk, saj ni držal krmila kolesa z obema rokama," navaja spletni portal maribor24.si.

Moški je bil kaznovan z 80 evri in se po navedbah portala zaveda, da je kriv, a obenem cinično prpomni: "Našim hrabrim policistom še naprej želim uspešen lov na take 'kriminalce' kot sem jaz."

Veljavna zakonodaja določa, da je potrebno krmilo držati z obema rokama, razen pri zavijanju. Kazen lahko kolesarje doleti tudi zaradi telefoniranja med vožnjo. 

80 evrov kazni

Če kolesar ne vozi po kolesarski stezi ali ob desnem robu vozišča, mu lahko policist napiše kazen v višini 80 evrov. Z enakim zneskom se kaznuje kolesarja, ki med vožnjo ne drži krmila ali se vozi vštric z drugimi, dvigne noge s pedala, vleče ali potiska druga vozila, prevaža predmete, ki ga ovirajo, nima luči ali pa vozi druge osebe. Na kolesu je dovoljeno prevažati samo otroka, mlajšega od osem let, pa še to na posebnem pritrjenem sedežu. 

Vožnja v nasprotno smer lahko kolesarja stane 40 evrov. Prav tako telefoniranje med kolesarjenjem, parkiranje kolesa, tako da ovira druge. Najvišje globe pa bodo doletele tiste, ki vozijo vinjeni, kjer lahko kazen doseže tudi 1200 evrov. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Avatar Leon
    Leon 15:56 12.oktober 2016.

    Zakonodaja predvideva marsikaj ! To zakonodajo pišejo pravniki ,ki imajo podporo pravnih hegemonov,ki se izživljajo in norčujejo nad malimi ljudmi ! Bojim se da komu pamet uide in pride do hudega .

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 12:09 12.oktober 2016.

    Prav nič me ne moti, če od časa do časa USTRELIJO kakšnega policaja! Marsikateri si zasluži!

  • kapibara 11:28 12.oktober 2016.

    Sem med vožnjo govoril po mobiču, me ustavil LJ-redar in ob res korektnem obnašanju obeh, mi je izrekel samo ustni opomin.. Hvala mu.- Je pa res, da je bil SLOVENEC.. !!