Slovenija
166 ogledov

Ni projekta brez ovadbe

slovenija 06.05.14. Dolenjska, Zuzemberk, Jacques Gros, direktor obcinske uprave Jerca Božič Kranjec
Zasuti. Na Občini Žužemberk se ne vidijo iz ovadb, pritožb in prijav.

"Ni projekta na občini, pa naj bo zgolj občinski ali tisti z evropskim denarjem, ki ne bi bil deležen kazenske ovadbe," pravi župan Franc Škufca, ki mu je po sedmih letih pravdanja Višje sodišče v Ljubljani nedavno potrdilo, da v zvezi s projektom kablovoda za električno omrežje v obrtni coni ni bilo nič nezakonitega.

A tu je že nov boj, dodaja Škufca: "Občinski prostorski načrt (OPN) je še v fazi odločanja na ministrstvih, a zanj že imamo postopkovno in kazensko ovadbo." Včeraj pa je bil deležen še prijave inšpekciji in policiji za nepravilnosti, ki naj bi jih zagrešil pri gradnji družinske hiše.

Dejavna opozicija

Kdo so tisti, ki stojijo za ovadbami policiji, prijavami inšpekcijskim službam, revizijskim komisijam, Komisiji za preprečevanje korupcije in informacijski pooblaščenki, Škufca ne želi govoriti, nakaže le, da gre za občinske svetnike iz vrst opozicije pa tudi druge občane ter da so pod prijave podpisani vedno isti, od ene do šest oseb. A znano je, da je kazensko ovadbo v zvezi s tem kablovodom podal svetnik Jože Zupančič, ovadbo za OPN pa Emil Glavič.

"Vztrajajo pri svojem prepričanju, da na občini nič ne naredimo pravilno, nič v skladu z zakonodajo in da karkoli naredimo, vedno nekaj kršimo, čeprav vsi inšpektorji, policija in ne nazadnje sodišče do zdaj nepravilnosti niso našli," zatrjuje Škufca.

Delo enega zaposlenega

S pripravo dokazil in dokumentacije omenjenim službam imajo v občinski upravi, v kateri je zaposlenih sedem uslužbencev, nemalo dela in 
stroškov.

"Vsaj en človek je pri nas ves čas zaposlen z iskanjem dokumentacije. Koliko nas to stane, sicer nismo izračunali, toda če bi približno ovrednotili delovne ure, postopkovne stroške in odvetniške storitve, bi bil znesek gotovo nekaj deset tisoč evrov," je prepričan Škufca.

Komentarjev 1
  • Pepe007 11:19 07.maj 2014.

    Če nekdo da ovadbo, ki na sodišču pade, naj krije stroške, ki jih ima ovadeni. Tudi posredne. Naenkrat bi se čudežno gneča na sodiščih zmanjšala.