Slovenija
16 ogledov

Ni se mogel zadržati

Boris Popovič Nataša Čepar
Obtoženi Boris Popovič se je težko brzdal zaradi vprašanj, ki jih je priči postavljalo tožilstvo.

"Je bilo to zjutraj ali zvečer? Kako ste bili oblečeni tisti dan? Je bil Franci Matoz obrit?" je pričo, Franca Rojka, iz odvetniške družbe Matoz in Rojko, spraševal obtoženi Boris Popovič. Podžgala so ga namreč predhodna vprašanja, ki jih je Rojku zastavljalo tožilstvo. Popoviča je dodatno vznemirila sodnica, ki mu je preprovedala po njenem neprimerno komentiranje, da se je le s težavo umiril. Na sodišču so ga sicer, kot običajno, spremljali številni občinski uslužbenci, nekateri podporniki, med njmi tudi prvi mož koprske komunale, pa so ga prišli le pozdravit.

Pojasnjeval "sporen pogoj"

Koprskemu županu Borisu Popoviču, direktorici občinske uprave Sabini Mozetič in nepremičninskemu posredniku Rajku Sredniku tožilstvo očita nepravilnosti v zvezi s prodajo občinskih zemljišč v letu 2007. Kupec, podjetje Sermin'g, ki ga zastopata Viljem Orel in Aleš Bohinec, je bil že lastnik sosednje parcele, na obeh parcelah pa naj bi v skladu z občinskim lokacijskim načrtom za to območje gradili trgovski center. Rojko je kot priča danes pojasnjeval, zakaj domnevno sporen pogoj, ki naj bi po mnenju tožilstva pri zbiranju javnih ponudb favoriziral le enega kupca, "ni sporen".  "Namen občine je bil, da proda zemljišče v okviru bodoče obrtno-podjetniške cone tistemu interesentu, ki bo lahko izkazal možnost gradnje. To pa bi lahko storil bodisi s kupoprodajno pogodbo bodisi s soinvestitorstvom, lahko tudi s predpogodbo," je pojasnjeval Rojko. Dodal je še, da je vse informacije v zvezi s poslom dobil od kolega Francija Matoza, ki je bil v imenu odvetniške družbe zadolžen za komuniciranje s koprsko občino, sam pa je poskrbel le za "tehnični del".

Prihodnjič zaslišan Matoz

Obravnave pa se kljub vabilu nista udeležili priči, odvetnik Franci Matoz in sodna izvedenka, ki je podala mnenje glede cenitve zemljišča (po mnenju tožilstva naj bi bila občina zaradi prepoceni prodaje oškodovana za 4,5 milijona evrov). Obe priči bosta zaslišani prihodnjo sredo.

Komentarjev 7
  • privat 20:39 10.oktober 2013.

    Gospod Popović...pokličite tuje avstrijske novinarje in nemške...in začnite govoriti o vsem!! Samo to in nikoli več nebodo drezali v tebe.Stem da si pripraviš pasoš in gasa naciper!!

  • Veteran 20:38 25.september 2013.

    Popovič je res naredil veliko za Koper, vendar je s tem zadolžil bodoče generacije in plus tega pri njem velja pravilo, da več kot se dela več mu mora ostati v žepu, kar vprašajte njegovega "pralca" Guberac Anteja!!!!

  • lukaz 18:17 25.september 2013.

    A ni smešno, da je Popović več na sodiščih pa v zaporu kot pa dejansko v službi?!Pa sem prepričan, da ma plačo še vedno isto. Dajte ga že v zapor, pa ključe stran vržite!!!!