Magazin > Film & Glasba & TV
38 ogledov

Ni za mlajše od 16 let

Grandiozna predstava romunskega režiserja z več kot sto nastopajočimi in ena od dražjih na EPK.

V Maribor prihaja EPK-jeva predstava leta – Faust romunskega režiserja Silvia Purcăreteja.

Gledališki spektakel, navdihnjen z Goethejevo zgodbo o srednjeveškem alkimistu Faustu, je žanrska mešanica drame, opere, srednjeveških miraklov in pasijonov, tako imenovanega freak showa in celo satanističnih obredov.

Predstava zaradi velikosti in tehnične zahtevnosti ni velikokrat gostovala zunaj Romunije, so povedali v zavodu Maribor 2012. Celoten projekt, ki spada pod sklop Terminal 12, je javni zavod EPK stal okoli 280 tisoč evrov.

Spektakel z veliko efekti

Predstava napoveduje spektakularno odrsko postavitev, drzne kostume, osupljive zvočne učinke in še marsikaj.

"V njej nastopi rock skupina Elementa, ki v živo preigrava najtrše ritme, vizualno doživetje pa dopolnijo svetlobni stolpci in ognjemet," so poudarili na Terminalu 12 in še, da Purcăretejev gledališki spektakel spremljajo izvirne in prepričljive videoprojekcije – na odru z več kot sto nastopajočimi, postavljenem v odsluženi tovarni.

"Faust se igra z idejo o večnem življenju. S to predstavo smo nastopali v Edinburghu, kjer je neki gledalec izjavil, da se po ogledu sploh ne boji smrti. Če bodo gledalci po predstavi v Mariboru odšli domov s to idejo, bo cilj dosežen," je izjavil Ilie Gheorghe, glavni igralec v predstavi Faust. Zgodba uprizoritve sicer vsebuje ključne trenutke Goethejevega besedila: Faustovo kupčijo s hudičem, njegovo bolestno obsedenost z Margareto, Valpurgino noč in Faustovo pot v nebesa.

Komentarjev 1
  • bober123 19:43 16.oktober 2012.

    Vaš komentar smo odstranili, ker ste kršili naš kodeks komentiranja: http://www.zurnal24.si/pravno-obvestilo#kodeks_komentiranja Uredništvo zurnal24.si