Šport > Moto športi
12 ogledov

Dva novinarja prvi smrtni žrtvi relija Dakar

Chabot Dakar reli Chilecito San Miguel de Tucuman Argentina EPA
Z relija Dakar poročajo o prvih smrtnih žrtvah. Tokrat je smrt kosila med sedmo silo, saj sta v nesreči življenje izgubila dva neakreditirana argentinska kolega. Novici takoj sledila še smrt belgijskega motociklista Erica Palanteja.

Prireditelji relija Dakar so sporočili, da je letošnja izvedba tekmovanja v peti etapi zahtevala smrtni žrtvi. V avtomobilu, ki je zgrmel v prepad, sta življenje izgubila dva argentinska novinarja, ki sicer nista bila uradno akreditirana za spremljanje dirke. V istem vozila sta bila še dva fotografa, ki so ju poškodovana prepeljali v bolnišnico.

Ni zastonj Lisjak: na Dakarju ostal le še Stanovnik

Čeprav je na letošnji izvedbi vzdržljivostnega relija startala četverica slovenskih tekmovalcev, je po peti etapi v konkurenci ostal samo najbolj izkušen, veteran Miran Stanovnik.

V petek so iz tabora avtomobilske posadke Darij Novak/Boštjan Leskovec sporočili, da sta slovenska tekmovalca odstopila sredi pete etape. Že pred dvema dnevoma je drugi motociklist Simon Marčič prav tako odstopil zaradi posledic poškodbe roke po tretji etapi.

Avtomobilista Novak in Leskovec sta morala odstopiti, ker sta obtičala na trasi etape. Kot so sporočili iz njune ekipe, sta nepoškodovana, tudi njun dirkalnik še vedno deluje, glavni razlog za odstop pa je povsem uničena trasa relija, ki je postala neprevozna za avtomobile.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.